Kandil gecesi ahlâksız dizi tekrar yayınlanacak

Kandil gecesi ahlâksız dizi tekrar yayınlanacak
Kanal D televizyonundan büyük utanmazlık!:Aydın Doğan’ın yayın organı Kanal D’nin, Perşembe günü ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinin iğrençliklerle dolu final bölümünü tekrar yayınlayacağı öğrenildi.

İLGİLİ HABER: RTÜK, BU AHLÂKSIZLIĞA SEYİRCİ

Üsame KARAKIŞ'ın haberi...


Üstelik dizinin tekrar bölümü, üç ayların başlangıcı olan mübarek Regaip Kandili gecesinde yayınlanacak. Dizinin Regaip Kandili akşamı yayınlanacak final bölümünde ahlâksızlıklar diz boyu. Bir çocuğun yengesiyle yasak ve ‘yatak’ ilişkisini anlatan dizinin final bölümünde iğrenç sahneler yer alıyor.

BÜTÜN KANALLAR MEVLİT VERECEK KANAL D AHLÂKSIZLIK YAPACAK!
Dizinin final bölümünün özellikle ve bilerek kandil akşamına denk getirilmesi tepki toplarken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK’ün bu konuya sessiz kalması da garipsendi. Kanal D’nin internet sitesinde, yayın akışı bölümünde de dizinin Perşembe akşamı saat 20.00’de başlayacağı belirtiliyor. Aynı akşam Samanyolu TV, TRT ve Kanal 7, İstanbul Müftülüğü’nün organize ettiği programları yayınlayacak.

REGAİP KANDİLİ NEDİR?
Regaip Kandili, Hicri takvimin Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen gecedir. Kelimenin kökü ‘arzulamak, meyletmek’ anlamlarına gelir. Diğer kandiller gibi önemli bir yeri olan Regaip Kandili’nde, Hz. Muhammed’in (s.a.v) iki rekât namaz kıldığına ilişkin çeşitli rivayetler vardır. Regaip Kandili doğrudan Kur'an kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla özenle kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Klasik dinî kültürün yanısıra, tasavvuf geleneği ve kültüründe de bu kandil, diğer kandiller gibi önemli bir yere sahiptir ve büyük bir özenle kutlanır.

VAKİT

RTÜK'E GÖRÜŞ/ÖNERİ VE ŞİKÂYETLERİNİZİ BU LİNKTEN ULAŞTIRABİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.