Aydın Doğan'a Almanya'dan Liyakat Nişanı

Aydın Doğan'a Almanya'dan Liyakat Nişanı
Almanya’nın, Türkiye’ye ile ilişkilendirmeye çalıştığı Deniz Feneri e.V. davasını, tetikçi yayın organları ile aylardır Alman basınından daha şiddetli savunan Aydın Doğan’a ilginç bir ödül daha verildi…

ALMAN İSTİHBARATI: AYDIN DOĞAN KENDİSİNE GÜVENEBİLECEĞİMİZİ GÖSTERMİŞTİR

35 milyon okuru bulunan Alman ortağı Axel Springer aracılığıyla daha önce Alman Dergi Yayıncıları Birliği’nden Victoria ödülü alan Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’a, bu kez “Türk kökenlilerin Alman toplumuna yaptığı katkı” kılıfı altında Almanya Federal Cumhuriyeti’nin 1. Sınıf Federal Liyakat Nişanı verildi. Almanya’nın Doğan’a rağbeti akıllara bir kez daha Türkiye’nin Ergenekon Davası ile Almanya’nın Deniz Feneri e.V. davasını getirdi.

Sabah gazetesi Yazarı Mahmut Övür’e konuşan Ergenekon’un kilit ismi Tuncay Güney, Türkiye’de Alman istihbaratının çok güçlü olduğunu, Ergenekon sayfalarının daha çok açılması durumunda altından Almanya’nın çıkacağını belirterek, “Bu yüzden bugün iki de bir Deniz Feneri diye bir dosya çıkarıyorlar. Ben hükümetin yerinde olsam ya da savcılığın yerinde, Almanya, Ergenekon ilişkisini ve Kürt-Alman ilişkisi dosyasını açarım. Beyrut'tan Lübnan'dan Abdullah Öcalan'la kavgalı olan Selim Çürükkaya'yı sözde Kızılhaç kaçırmıştır Avrupa'ya. Hayır, Veli Küçük yardımcı olmuştur. Çürükkaya'yı Almanlar yurtdışına çıkarmıştır. Yoksa Öcalan, Selim'i de öldürtebilirdi.” demişti.

Ölmeden önce 1985 yılında tüm hisselerini İsrail’e devreden ve Yayın ilkeleri arasında “İsrail’in menfaatlerini dünyanın üzerinde tutmak” maddesi bulunan Axel Springer’in, Doğan Yayın Holding’in yüzde 25’ine sahip olması, Doğan Grubu’nun yoğun Ergenekon gündeminde dahi canı pahasına Deniz Feneri e.V. davasını cepheye sürmesi, edinilmesi neredeyse mümkün olmayan bilgileri Almanya’dan bir çırpıda alması ve grubuna sıkça ödül verilmesinin üzerine Tuncay Güney’in ifadeleri eklenince akıllarda çok sayıda soru işareti beliriyor.

Alman emretti, Ertuğrul iki kişinin ipini çekti

Ödülün Doğan’a verilmiş olmasında Ertuğrul Özkök’ün, Almanya’daki Türklerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren yazılarından ötürü iki kişinin işine son vermesinin de büyük katkısı olduğu düşünülüyor. Hatırlanacağı gibi, Yiğit Bulut, bir yazısında “Bizi Almanya’da kim istemedi” başlığı altında bir arkadaşı ile birlikte nasıl kurumdan uzaklaştırıldıklarını tüm ayrıntılarıyla aktarmıştı.

KONUYLA İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.