Avrupa, Hasan Pulur'u davaya boğdu

Avrupa, Hasan Pulur'u davaya boğdu
Vakit gazetesinin sütunlarına taşıdığı Milliyet gazetesi yazarı Hasan Pulur'un intihal olayı iyice büyüdü. Hasan Pulur'a yönelik diğer Avrupa ülkelerinde de dava süreci başladı

Doğan Medya'nın tanınmış isimlerinden Milliyet gazetesi yazarı Hasan Pulur'un Almanya'da yayın yapan Berliner Abendblatt gazetesinde Türkçe yazılar kaleme alan gazeteci yazar Nazmi Kavasoğlu'ndan intihal yaptığı Hamburg Mahkemesi'nce karara bağlanmıştı. Şimdi Kavasoğlu'nun avukatı Makro Pietruk, Milliyet'in yayınlandığı diğer Avrupa ülkelerinde dava açmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan avukat Makro Pietruk, Milliyet'in yayınlandığı diğer 7 Avrupa ülkesinde de maddi ve manevi tazminat davalarının açılması için gereken çalışmaları süratle başlattıklarını, önümüzdeki günlerde AB içinde mevcut olan diğer avukatlar ile bir araya geleceklerini, ilgili Avrupa ülkelerinin yetkili mahkemelerine şikayet dilekçelerini vereceklerini kaydetti. 

ALMANYA'DA YENİ BİR BÜLENT ECEVİT VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, bir süre önce Alman televizyonlarının ortaya çıkardığı bir "saklı Bülent Ecevit" videosunda eski başbakanlardan Bülent Ecevit, bizzat kendi ağzından, Nazmi Kavasoğlu'na yönelik övgü dolu ifadeler kullanıyor. Ecevit'in bu konuşmayı bir Berlin ziyareti esnasında yaptığı belirtiliyor. 

"www.dt-a.de" internet sitesinde yayınlanan söz konusu videoda Bülent Ecevit, Kavasoğlu hakkında, "Eğer bana demokrasiyi, sosyal demokrasiyi sorsaydınız, bu felsefenin özelliklerini, derinlik ve güzelliklerini, bize anlat deseydiniz, sayın Nazmi Kavasoğlu kadar güzel anlatamazdım." diyor ve Nazmi Kavasoğlu'nu alkışlar eşliğinde konuşmasını yapması için sahneye çağırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.