Kanal D'den yeni bir ahlâksızlık

Kanal D'den yeni bir ahlâksızlık
Doğan Medya Grubu televizyonlarından Kanal D'de gelenek hâline getirilen Aşk-ı Memnu ahlaksızlığı, "Hanımın Çiftliği" dizisi ile devam ettiriliyor. Her iki dizinin ortak özelliği: klasik eserlerde kötülenen ahlaksızlıkların Kanal D'de özendir

Adana'nın Karataş ilçesinde çekimleri yapılan ve iki haftadan bu yana Kanal D'de yayınlanan "Hanımın Çiftliği" dizisine yerel bir gazete ile internet sitesi tepki gösterdi. 

Şehirde haftalık olarak yayımlanan "BüyükSaat" gazetesi bu sayısında "Hanımın Çiftliği'ne Adana'dan tepki" manşetiyle çıktı.

Gazetede, dizi filmde çokça kullanılan küfür ve argo kelimelere tepki gösterildi.

Haberde "Orhan Kemal'in Hanımın Çiftliği kitabından uyarlanan senaryoda kutsal değerlere küfrediliyor... Sinkaflı cümleler... Erotik görüntüler, dayak, ihtiras had safhada. Dizinin senaryosunu aldığı eserde bu tür küfürlerin olmaması düşündürücü" deniliyor.

Ayrıca, filme sponsor olan bazı firmaların dizi yetkililerini uyaracakları, bu şekilde devam ederse katkılarını da çekebileceklerinden bahsediliyor.

Bu arada, aynı gazetenin köşe yazılarında da "Hanımın Çiftliği" sert bir dille eleştiriliyor. adanahaber.com isimli sitenin sahibi ve aynı zamanda BüyükSaat Yazarı Hüseyin Bayrak, "Adana'nın tanıtımına katkı koyması beklenen Hanımın Çiftliği dizinin ilk bölümünü izledikten sonra 'lanet olsun bu şekilde tanınmaya' diyesimiz geldi." ifadesini kullanıyor.

Yazar Serdar Aydın, "Adanalıların itiraz ettikleri hususlar var. Mesela dizi kahramanlarının dillerinden dökülen ağır küfürler. Hatta kutsallara uzanan bir cehaletle hem de." derken, filmde bir hizmetçinin Adana'nın kültüründe hiç olmamış sahnelere de yer verilmesine tepki gösteriyor.

Aydın, şunları kaydediyor: "Örneğin hizmetçinin konağın beyine kese atması, tek göz odada yatan bir ailenin gece uyuyan genç kızlarının yanında içki içmek istemeleri, kabak hafız tiplemeleri gibi. Ayrıca filmde hiç olumlu örnek karakter de bulunmuyor. Adana'nın yeterince bozuk olan toplum imajına yeni kulplar taktırmayalım."

Yazar Bekir Fevzi Yıldırım da Orhan Kemal'in kitabında filmde kullanılan türde kelimeler ve küfürler bulunmadığını hatırlatarak, şunları dile getirdi: "Milyonluk bütçeyle dizi yapılıyor. Dizide her türlü küfür, argo, kelimeler, dayak ve uygunsuz görüntüler yer almakta. Hem de mübarek Ramazan ayında. Dizi Adana'yı iyi tanıtacak diye kamu kurumları seferber edilmiş, Adanalı firmalar binlerce lira destek olarak sponsor olmuş. Yıllardır Adana'mız kamuoyunda adliye olaylarıyla gündeme gelirdi. Sanki başka illerin adliyelerinde hiç birşey olmuyor. Kimsenin Adana imajını zedelemeye hakkı yok."

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.