Çandar'la ilgili şok tanık

Çandar'la ilgili şok tanık
Bir dönem Alman istihbaratında çalışan araştırmacı yazar Talip Doğan Karlıbel, "PKK ve Öcalan propagandası yapmakla" eleştirilen ve İmralı'ya "çok özel selam gönderdiği" ortaya çıkan Cengiz Çandar'la ilgili öyle tivitler attı ki...Bu anlattıkları doğru is
Bir dönem Alman istihbaratında çalışan araştırmacı yazar Talip Doğan Karlıbel, PKK’nın paravan kuruluşu DPI’ın müdavimi Cengiz Çandar’la ilgili şok iddialarda bulundu.

Karlıbel, Twitter hesabından Çandar’ın Başbakan Erdoğan’ın PKK’ya yardım ettiklerini açıkladığı Alman vakıflarıyla ilişkisini sorguladı.

Karlıbel ayrıca, Çandar’ın Türkiye’nin kuyusunu kazan Alman istihbaratı BND’yle de bağlantısı olduğunu ima etti.

İşte Karlıbel’in Çandar’la ilgili attığı o tweetler: 



@TDKARLIBEL
CENGİZ CANDAR'IN Hangi Alman vakfınla arası çok iyidir. ? Candar bu vakıf dan parasal yardım alıyormu PKK yanlısı tutumundan dolayı. ? 

CENGİZ CANDARIN Alman istihbarat birimlerinle ilşkisi nasıl? 

Koyu fenerli CANDAR fenrbahçeyi ve Azizi tututuğu gibimi PKK politikasını desdekleyir BDP nin. ?

CANDAR'IN 80'li yıllarda ALMANYANIN STUTTGART şehrinde FİDEF derneklerinle niye ilişkisi iyi olarak bilinirdi. ?

CENGİZ CANDAR'IN " FİDEF' Lİ " arkadaşları sonra kurulacak olan PKK nın üst düzey yöneticiliklerini yaptılarmı. ?

CENGİZ CANDAR BND nin ORTADOĞU MASASINA MUHBİRLİK YAPTIMI .?



ŞOK İDDİASINI HABERVAKTİM'E ANLATTI

Bu şok tivitlere ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Talip Doğan Karlıbel, Cengiz Çandar’la ilgili iddialarını şu şekilde özetledi: 

“80’li yıllarda Almanya’da yaşıyorduk. Babam Salim Orhan Karlıbel  HDP’nin Güney Almanya Başkanıydı. Halkçı Devrimci Federasyonda önemli görevler aldı. Ercan Karakaş ile yakın dostluğu bulunuyordu. 80’li yıllarda Cengiz Çandar Türkiye’den kaçarak Almanya’ya geldi. O zaman Hürriyet gazetesinden bir yetkili babamı aradı, ‘Cengiz’e yardımcı olun’ diye. Ben o zaman 13 yaşındaydım. Amcamla gittik Stuttgart havaalanından aldık. Cengiz Çandar burada FİDEF’lilerle yakın arkadaşlık kurdu. FİDEF, BDP gibi bir partidir. Onlarla kanka oldu. Daha sonra bu FİDEF’liler PKK’nın kurulmasına öncülük ettiler. Cengiz Çandar bunlarla ciddi çalışmalar içerisine girdi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum