Balyozcu generalin vukuatları
KENAN KIRAN'IN HABERİ...
1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Çetin Doğan başkanlığındaki kadronun hazırladığı iddia edilen Balyoz Harekât Eylem Planı'nda, darbe yapılması durumunda tutuklanacak gazeteciler listesinin başını 8 yazarıyla Vakit gazetesinin çekmesi, gazetemizin Çetin Doğan ile ilgili haberlerini gündeme getirdi.
Çetin Doğan’ın icraatları, Vakit gazetesi ve ekonomik linç sonucu kapanmak zorunda kalan Akit gazetesi tarafından deşifre edilmişti.
Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir tarafından oluşturulan Batı Çalışma Grubu'nun “çekirdek kadro”sunda yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanı Çetin Doğan’ın, camilere muhbir gönderdiğini ortaya çıkardık.
Çetin Doğan’ın, orduda nasıl bir mezhepçi kamplaşmaya gittiğini gözler önüne serdik. 2006’da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevine atanan Çetin Doğan’ın, üniversitesinde camiye asla izin vermeyeceğini söylediğini, başörtülü bir hanımın, üniversitenin Ankara'daki binasına giremediğini duyurduk.
Akit gazetesi ve gazetemizde Çetin Doğan’ın icraatları şöyle yer aldı:
2 EKİM 1997- (AKİT GAZETESİ)
CAMİLERE MUHBİR GÖNDERDİ
Genelkurmay Harekât Dairesi Başkanı Korgeneral Çetin Doğan imzasıyla gönderilen bir genelgede, Genelkurmay’ın emriyle bütün camilerde vaaz ve hutbelerin mercek altına alındığını ve camilere adeta muhbir yerleştirildiğini gözler önüne serdi.
‘Lâiklik aleyhtarı faaliyetler’ başlığını taşıyan genelgede; “Garnizon Komutanlarınca öncelikle Cuma ve Bayram namazları olmak üzere, gayri muayyen zamanlarda verilen hutbe ve vaazların personel görevlendirmek suretiyle takibinin ve tespit edilen hususların yer ve zaman belirtilmek suretiyle rapor edilmesinin lâiklik aleyhtarı tutum ve davranışları önlemeye yönelik çalışmalar için faydalı olacağı değerlendirilmektedir” dedi. Çetin Doğan, yayınladığı emrin alt makamlara ve sivil makamlara bildirilmemesi konusunda da uyarıda bulundu.
9 OCAK 2007 - (VAKİT GAZETESİ)
ÇETİN DOĞAN’DAN BÇG İTİRAFI
28 Şubat sürecinde dindar insanları takip edip, fişlemek için illegal bir şekilde kurulan Batı Çalışma Grubu (BÇG) nihayet kabul edildi. Çetin Doğan özgeçmişinde, “Korgeneral rütbesi ile 1995-1997 yılları arasında Genelkurmay Karargâhı’nda yaptığı en son görev, Harekât Başkanlığı ve 28 Şubat sürecinin başlatılması ve takibi için özel olarak teşkil edilen ‘Batı Çalışma Grubu’ Başkanlığı’dır” ifadeleri yer aldı.
3 ŞUBAT 2007- (VAKİT GAZETESİ)
ÇETİN DOĞAN: ÜNİVERSİTEYE CAMİ YAPTIRMAM
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, üniversite içinde camiye asla izin vermeyeceğini söyledi ve “Cami, asla ve asla eğitim kurumlarına ve orduya girmemelidir” ifadelerini kullandı.
1 EYLÜL 2007 - (VAKİT GAZETESİ)
ANKARA’DA BARBARLIK
Çetin Doğan'ın emri gereği, başörtülü bir hanım üniversitenin Ankara'daki binasına giremedi. M.Ç. adlı bir bayan, uzaktan eğitim hakkında bilgi almak için gittiği Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Bahçelievler’deki binasına “başörtülü olduğu” gerekçesiyle alınmadı.
28 AĞUSTOS 2009 - (VAKİT GAZETESİ)
PAŞAYA BAK PAŞAYA
28 Şubat döneminin Genelkurmay Harekât Dairesi Başkanı Çetin Doğan ve Tuğgeneral Volkan Kaplama’nın Alevi komutanların katıldığı gizli toplantıda yaptıkları konuşmalar, orduda nasıl bir mezhepçi kamplaşmaya gidildiğini gözler önüne seriyor. Ergenekon iddianamesinde; 1997 yılında Mayıs ayının başında gerçekleştirilen ve Çetin Doğan, Tuğgeneral Volkan Kaplama ve bazı albay rütbesinde olan Alevi komutanların katıldığı gizli toplantıda yapılan konuşmaların tutanakları yer alıyor. Tutanakta yer alan o ifadeler:
“DİN BİZİM İÇİN ZARARLIDIR, CEPHEYE O NAMUSSUZLARI SÜRÜN”
Genelkurmay Harekât Dairesi Başkanı Çetin Doğan: “Din, bizim için, bizim için derken aklına ne gelirse gelsin, her şeyi kastediyorum, zararlıdır. (...) Güneydoğu’da bizimkiler postu deldirmesin. Buna yönelik önlemleri alın. Tayin dairesi mutlaka elimizde olmalı. Cepheye o namussuzları sürün. Kadrolaşma çok önemli.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.