ETÖ savcılarından önemli tespitler
Kurmay Albay Dursun Çiçek imzalı 'Kaos Belgesi'yle ilgili iddianamede savcıların örgütle ilgili değerlendirmesine geniş yer verilmiş. Dursun Çiçek'in savcılık ifadesinin ardından, 'Delillerin ve hukuki durumunun değerlendirilmesi' bölümünde savcılık, önemli tespitlerde bulunuyor. Buna göre, Ergenekon silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli Serdar Öztürk'ün avukatlık bürosunda yapılan aramada el konulan belgeler arasında Dursun Çiçek imzalı 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' başlıklı belgenin fotokopisinin ele geçirildiği bildiriliyor. İmzanın Çiçek'e ait olduğunun Adli Tıp, Emniyet ve Jandarma tarafından tespit edildiği belirtiliyor.
Örgütün aktif olduğu ise şu ifadelerle aktarılıyor: "Cumhuriyet başsavcılığımızca Ergenekon silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün deşifre edilerek üyelerinin önemli bir kısmının yakalandığı ve haklarında yasal işlem yapıldığı, herkesçe bilinen bir husustur. Ancak yürütülen tüm soruşturma, ele geçen deliller doğrultusunda düzenlenen iddianameler ve iddianameler sonucu halen İstanbul özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde devam eden yargılamalara rağmen örgütün halen tam olarak çökertilemediği ve faaliyetlerine devam ettiği, bu faaliyetlerinin önemli bir kısmının Ergenekon silahlı terör örgütüne karşı yürütülen soruşturmayı engellemek, delillerin ortaya çıkmamasını sağlamak, bir kısmı hukuki görünümlü kılıflar altında çeşitli yöntemlerle ele geçen deliller hakkında kamuoyunda kuşkular oluşturmak, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları ve soruşturma sırasında görev yapan hakimler ve güvenlik güçlerini çeşitli yöntemlerle görev yapamaz hale getirmek biçiminde ortaya çıktığı görülmektedir.
Yine örgütün henüz deşifre edilemeyen üyeleri ve yapısının diğer taraftan örgütün amaçları doğrultusunda faaliyetlerine devam ettikleri ve örgütün finans kaynaklarının tam olarak kurutulamadığı, soruşturma sırasında ele geçen delillerden anlaşılmaktadır. Bu hususlar Ergenekon silahlı terör örgütünün yapısının karmaşıklığını ve derinliğini ortaya koymakta, ülkemizin bu terör örgütü nedeniyle maruz kaldığı tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne sermektedir."
İmza yalanı belgelerle çürüdü
İddianamede, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Kurmay Albay Dursun Çiçek'in görev yaptığı birimde ıslak imzalı belgede kullandığının dışında farklı imza kullanmadığı belirtildi. Çiçek'in, belgede yer alan imzanın benzerini son 3 yıldır kullanmadığı savunması çürüdü. Savcılar, sorgu sırasında 2009 tarihli göreviyle ilgili üç farklı belgede aynı imzayı kullandığına dair belgeleri Çiçek'in önüne koydu.
İddianamede, Kaos Belgesi'ne geniş yer ayrıldı. Buna göre, savcılar, Çiçek'e askeri savcılıkta neden farklı imza kullandığını sordu. Çiçek, söz konusu belgeyi ilk kez basında gördüğünü, belgenin imza blokları ve diğer hususlar açısından kendilerinin yazışma kurallarına uymadığını öne sürdü. Belgedeki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Bu imzanın benzerini 1980 yılında göreve başladığı tarihten yaklaşık 3 yıl öncesine kadar kullandığını, yaklaşık 3 yıldır farklı bir imza kullandığını belirtti. Çiçek, askerî savcılıkta attığı imzayı yaklaşık 3 yıldır kullandığını iddia etti.
Ancak savcılar, Çiçek'in ıslak imzalı belge yayınlanana kadar benzer imzayı pek çok kez kullandığını tespit etti. Çiçek'i 3.3.2009 tarihli tebliğ tebellüğ belgesi, 8.4.2009 tarihli "Dağıtım Kısmına Yazılmıştır" başlıklı belge ile 15.5.2009 tarihli "Bilgi Destek Okul Komutanlığı'na" başlıklı belgelerde yer alan imzaların söz konusu belgedeki imzalarla benzer mahiyette olduğunu vurguladı. Savcıların ifadesindeki çelişkiyi sormaları üzerine Çiçek, kendi imzasının başkalarının eline geçip kullanıldığı şüphesi sebebiyle askerî savcılığa farklı imza attığını söyledi. Çiçek, imza örnekleri karşısında, "Her ne kadar 3 yıl önce bu imzayı kullandığımı söylediysem de sehven bu sözleri kullandım." demekle yetindi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.