Bakanlık da ortak oldu

Bakanlık da ortak oldu
Antalya’daki bira festivalinin bir benzerinin yarın İstanbul’da yapılacak olması büyük tepki topluyor.

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Antalya’daki bira festivalinin bir benzeri bugün de İstanbul’da yapılacak.

Almanların 200 yıllık büyük geleneği olan ve "bira içmeyi daha keyifli hale getirmeyi" amaçlayan Oktoberfest İstanbul adlı festivalin logosu olarak Sultanahmet Camisi siluetinin kullanılması tepkileri tırmandırdı. 

Bugün ve yarın Parkorman’da gerçekleştirilecek olan festivalle ilgili yapılan açıklamalarda “Türkiye’de satışı yapılan tüm biraların bir arada bulunduğu ilk festival olma özelliğini taşımaktadır” deniliyor.

BİRADA ÖĞRENCİYE İNDİRİM!

İstanbul Oktoberfest, festivalle ilgili bir web sitesi hazırladı. Sitede festival logosu olarak Sultanahmet Camisi silueti de kullanıldı. Bira içilerek türlü rezilliklerin yaşanacağı bir etkinlik için cami figürünün logo olarak kullanılması büyük tepki çekti. Festival organizatörleri, Kültür Bakanlığı'nın kendilerini desteklediğini de yine web sayfasında duyurdular. Bugün başlayacak olan festival, Almanya'da her yıl 6 milyon kişinin katılımıyla gerçekleşen festivalin Türkiye ayağı olarak bundan sonra her yıl tekrarlanacak. Festival alanında bin metrekarelik dev çadır kurulacak, "Bavyera usulü" yiyecekler ve içecekler satışa sunulacak. Sitede,bira fiyatlarında "öğrencilere indirim" yapılacağı bilgisi de yer alıyor. 

BAKANLIK VE COŞKUN SUCUKLARI ŞAŞIRTTI

Etkinliğe Kültür Bakanlığı'nın yanı sıra muhafazakar kimliği ile tanınan Coşkun Sucukları'nın da sponsor olduğu belirtiliyor.

Geçmişte Başbakan Erdoğan'ın da yöneticilik yaptığı Coşkun Sucukları, böyle bir oluşumda yer almasına ilişkin olarak halen bir açıklamada bulunmadı.

BÜYÜK İHANET

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen "Octoberfest İstanbul" festivalini protesto etti. Yeşilay üyeleri Bakanlık binası önüne siyah çelenk bıraktı. Yeşilay üyeleri tepkilerini şöyle dile getirdiler:

Bu festivalin tek amacı insanları alkole teşvik etmek, alkol kullanımını artırmaktır. Bu festivalin düzenlenmesi bile büyük ihanettir. Bu ihanete devletin en önemli bakanlığının resmen destek olması‚ bakanlığın gözetimi altında bu festivalin düzenlenmesi kabul edilemez.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.