Gelmesine yasal bir engel yok

Gelmesine yasal bir engel yok
Türkçe Olimpiyatları finalinde ‘dön’ çağrısına Hocaefendi’nin verdiği cevapla ilgili soruya Erdoğan, dön çağrısını ilk defa yapmadığını belirterek, farklı zamanlarda gerek kendisi gerekse ABD’ye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yurda dönmesi ile ilgili bir yasal maninin söz konusu olmadığını, ne zaman gelmek isterlerse üzerlerine düşeni yapacağını” söyledi. Başbakan Erdoğan, Meksika ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkçe Olimpiyatları finalinde yaptığı ‘dön’ çağrısına Hocaefendi’nin verdiği cevapla ilgili soruya Erdoğan, dön çağrısını ilk kez yapmadığını belirterek, farklı zamanlarda gerek kendisi gerekse ABD’ye giden ortak dostlarla bu çağrıyı yinelediğini ifade etti.

Hocaefendi ne zaman gelmek isterse kendilerinin üzerlerine düşeni yapacağını dile getiren Erdoğan, her türlü takdir ve kararın Fethullah Gülen Hocaefendi’de olduğunu kaydetti. Türkçe Olimpiyatları finaline katılanların beklentilerini paylaşma açısından dön çağrısını tekrarladığını söyleyen Erdoğan, “Dışarıda fitne, fesat oluyor. Bunu da ortadan kaldırmak istedik. Yasal mani de zaten söz konusu değil. Biz vatandaşlığı elinden alınmış kişilere dahi kolaylık sağladık. Hocaefendi’nin böyle bir sıkıntısı da yok. Yaptıkları açıklamaya göre böyle bir şey düşünmüyorlar. Allah, sağlık, sıhhat, afiyet versin” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.