DPI'cıların kahreden Galler hatırası

DPI'cıların kahreden Galler hatırası
PKK paravanı DPI adlı İngiltere merkezli örgütün, teröristlerin Dağlıca'da 8 Mehmetçiği katlettiği günlerde Galler'de düzenlediği ve Türkiye'den Ali Bayramoğlu gibi yazarlar ile AK Parti, BDP ve CHP'den 6 milletvekilinin de katıldığı toplantıdan bazı kare
Bağımsız Kürdistan hayali kuran ve “Türkiye’ye uluslar arası müdahale yapılması gerektiğini” savunan bir isim olan Kerim Yıldız’ın Direktörü olduğu DPI’ın düzenlediği toplantıya BDP ve CHP’nin yanı sıra AK Parti’den de 2 milletvekili katılmıştı. 


Bu isimler şöyleydi: 

AK Parti milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Nur Suna Memecan, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök, BDP milletvekilleri Ayla Akat, Nazmi Gür…

DPI’ın Galler’deki toplantısına katılan yazarlar ve akademisyen ise Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar, Bejan Matur, Ahmet İnsel, Mithat Sancar, Yılmaz Ensaroğlu, Ayhan Bilgen gibi isimlerdi.

Galler’deki toplantıların gündemi “Dil, Kimlik ve Yetki Devri” ve "Bölünmüş Toplumlarda Anayasa Yapımı” idi. 

Katılımcılar, bize göre terör sorunu olan “Kürt Sorunu”nun çözümünü bu çerçevede masaya yatırdılar. 

DPI Direktörü Kerim Yıldız, katılımcıları Galler'de en iyi şekilde ağırladı. Ali Bayramoğlu'nun sevinci yüzüne böyle yansıdı: 


Katılımcılar bu anlamda, Britanya’da Birleşik Krallık’a bağlı bir federasyon olan Galler’i de yerinde incelediler… Galler’de tabelalar çift dilli idi, bunu görüp, Türkiye’de de “Kürt Sorunu”nun bu şekilde çözüme kavuşturulabileceğine dair görüşler bildirdiler. 


Galler’de AK Partili Tekelioğlu ile BDP’li Ayla Akat Ata’nın samimiyeti objektiflere böyle yansıdı (Teröristlerin Dağlıca'da karokal basarak, 8 Mehmetçiği katlettiği gün) : 



AK Parti Milletvekili Memecan, “Türkiye'ye müdahale edilmesi ve bağımsız Kürdistan kurulması” nı isteyen DPI Direktörü Kerim Yıldız ile: 




DPI'cılar, Galler'de bol içecekli yemekte:








Habervaktim.com




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.