Bayramoğlu’nun bu cevabı ne anlama geliyor?

Bayramoğlu’nun bu cevabı ne anlama geliyor?
Ali Bayramoğlu, hakkındaki iddialara "Benim üzerimden kimi kimliklere nefret dile getirildi" diyerek, geçiştirdi.

Bayramoğlu Sabah’a konuştu. Sabah da internet sitesinden “Ali Bayramoğlu her şeyi büyük bir berraklıkla yanıtladı”, “Gizli Ermeni iddiaları ve Hrant sonrası yaşananlar” başlıkları altında aktardı, Bayramoğlu’nun açıklamalarını. 

Ancak, Bayramoğlu’nun açıklamalarında, berraklıktan eser yoktu. Çünkü, hakkındaki en net iddia, “Ermenicilik yaptığı” iken, bu iddiayı öyle bir geçiştirdi ki…

Sabah’tan aynen aktarıyoruz (Sadece ara başlıklar Habervaktim’e ait):

“Kendimle ilgili kampanyalar hakkında konuşmak doğru olur mu bilmiyorum. İnsan böyle durumlarda sübjektif olabiliyor. Kişisel kızgınlıklar devreye giriyor.

HANGİ ÖTEKİ?

Ama genel olarak şunu söyleyebilirim. Bu zihniyet belli bir düşünce biçimine karşı oldukları için bana saldırdı. Bu düşünce biçimi nedir, siyaset konuşmak, ötekini tanımak, onunla birlikte yaşamak. Bu fikir her zaman tepki çekmiştir.

“1915-Gayrimüslimler meselesi” NE DEMEK?

Şimdi de Kürt meselesi ve 1915-Gayrimüslimler meselesi etrafından kurgulanıyor. Burada askeri yüzün sivil versiyonu karşımıza çıkıyor.

“PKK/KCK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”, “ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR” DEMEK Mİ PSİKOLOJİK HAREKAT?

Burada aslında hedefledikleri bir kişiyi kirleterek bu kişinin görüşlerinin anlamsız olduğunu anlatmak istiyorlar. Bu çok tehlikeli bir psikolojik harekat yöntemidir. Fikirlere değil kişilere saldırmak, onlarla ilgili hikayeler uydurmak, her şeyi çarpıtmak…

“GİZLİ ERMENİ” İDDİASINA CEVAP YOK, NEDEN?

Bunu yaparken birkaç şey birden oluyor. Bana "Gizli Ermeni" demişlerdi… Ermenilik bir yana gizli diyerek sizi hain olarak hedef gösteriyorlar. Aynı zamanda sizin bütün fikirlerinizin buna binaen öne sürülen fikirler olduğu söyleniyor.

HANGİ “KİMLİKLERE” BAYRAMOĞLU?

Bir başka ortaya çıkan şey de nefret. Benim üstümden kimi kimliklere yönelik nefret dile getiriliyor. Bunu niye yapıyorlar? Bu da bir varoluş biçimi.

ALİ BEY, HANGİ “TABU”DAN SÖZ EDİYORSUN?

Bu varoluş biçimi kimi yerlerden besleniyor. Devletin içindeki kimi kümelerden besleniyor. Yeni ve eski Ergenekon ile alakaları var. Bir kısmı da gerçekten böyle olduğu için, gazeteciliği evrak alarak yaptığı, tepkinin gazeteciliğini yaptığı için bunu yapıyor. Ne zaman tabular kırılma noktasına gelir? Hedef, genelde tabuları kırmaya çalışan insanlar oluyor.”

BU AÇIKLAMALAR NE ANLAMA GELİYOR?

Habervaktim.com’un Notu: Yazı ve açıklamalarında sürekli Ermenicilik ve Kürtçülük yaptığını iddia ettiğimiz Ali Bayramoğlu’nun, bu cevapları ne anlama geliyor?

Herkesin cevabını merak ettiği “Ermenicilik yaptığı” ve “Gizli Ermeni” iddialarına niçin net bir yanıt ver(e)miyor?

Şimdi Habervaktim, bunları sorgulamakla yine Ali Bayramoğlu’nu ve o bahsettiği “bazı kimlikleri” hedef mi göstermiş oluyor?

Habervaktim.com, gerçeklerin peşindedir. Bu gerçeklerin tüm okuyucular tarafından bilinmesini sağlamanın peşindedir. Hiçbir kişi veya “bazı kimlikleri” karalama, hedef gösterme gayretinde olmamıştır, olmayacaktır.

Habervaktim.com



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum