ODTÜ Rektörü'ne büyük tepki!

ODTÜ Rektörü'ne büyük tepki!
ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili olarak, ortalığı savaş alanına çeviren öğrencilerin söylemlerini kaynak göstererek “Olayların sorumlusu polistir” diyen Rektör Ahmet Acar’e tepki yağıyor…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milli uydumuz Göktürk-2’nin fırlatılması töreni için gittiği ODTÜ’de ellerinde “Bilimi satan Tayyip ODTÜ’den defol” yazılı pankartlarla ortalığı savaş alanına çeviren marjinal sol gruba sahip çıkan Rektör Ahmet Acar, polisi suçladı.

ODTÜ’de öğrencilerin Başbakan Erdoğan’ı protesto etmesiyle başlayan olayların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar bir açıklama yaptı. Polise saldıran marjinal öğrenci gruplarına arka çıkan Acar, açıklamasında polisi eleştirdi. Olayların yaşandığı gün, olaya karışan öğrencilerle gece geç saatlere kadar toplantı yaptıklarını ifade eden Acar, bu öğrencileri kaynak göstererek çıkan olaylardan polisi sorumlu tuttu. Acar ODTÜ öğrencisi olmayan kişilerin yerleşkeye nasıl alındığını ise açıklayamadı.

POLİSİ HEDEF ALDI
Rektör Acar, olayların ardından yaptığı yazılı açıklamada olayların sorumlusu olarak polisi gösterdi. Polisin orantısız güç kullandığını ileri süren Acar, “ODTÜ'nün ve ülkemizin bir an önce şiddetten arınması için öncelikle güvenlik kuvvetlerinin dikkatli davranmasını bekliyoruz. Polisin, protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilere karşı şiddet kullanmaktan kaçınmasının, güvenlik tedbiri alırken olaylarla ilgisi olmayan öğrencilerin ve çalışanların yaşadıkları büyük olumsuzluklara karşı duyarlı olmasının önemini ve gereğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK ÖĞRENCİLER
Olayların ardından öğrenciler ve üniversite yönetiminin katılımıyla gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Acar, “Bu toplantıda öğrenciler, Polisin orantısız güç kullandığını, yoğun gaz bombası kullanımından çok sayıda öğrencinin etkilendiğini ve atılan gaz bombası kapsüllerinden ciddi şekilde yaralanmalar olduğunu dile getirmişlerdir” dedi.

EN ÖNEMLİ SORUYA CEVAP VEREMEDİ
ODTÜ olaylarındaki en önemli soru işaretine ise Rektör Acar yaptığı açıklamada yer vermedi. ODTÜ öğrencisi olmayan kişilerin üniversite yerleşkesine nasıl girdiği hala belli değil. ODTÜ Öğrenci Kimliği olmadan girilmeyen yerleşkeye bu kişilerin bazı öğretim üyelerinin yardımı ve güvenlik görevlilerinin göz yumması ile içeri alındığı tahmin ediliyor.

DÜN DERSE GİRMEDİLER
ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim-Sen ODTÜ Temsilciliği, ODTÜ Öğrencileri ve ODTÜ Mezunları Derneği ise yaptığı basın toplantısında öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin derslere girmeyeceğini açıkladı. Açıklamanın ardından bazı öğretim görevlileri ODTÜ’de derslere girmezken, Başbakan’a yönelik protestoya katılan öğrenciler de dersleri boykot etti. Boykotu başlatan öğrenciler, derse girmek isteyen öğrencilere de engel oldu.

İKTİDAR’DAN REKTÖR  ACAR’A TEPKİ GELDİ

ODTÜ’de yaşanan olayları ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar’ın açıklamalarını Akit’e değerlendiren İçişleri Komisyonu Sözcüsü İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de polise sahip çıktı. Acar’ın açıklamalarına tepki gösteren Bürge, “Her şeyin faturası polise çıkartılmamalı. Orada da en temel görevini yerine getirmiştir” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE DE YUMURTA ATMIŞLARDI”

ODTÜ’de  gerçekleşen eylemlerin demokratik bir hak olarak izah edilemeyeceğini dile getiren Milletvekili Hüseyin Bürge, üniversiteleri karıştırmaya çalışan bazı yapılanmaların olduğunu söyledi. Bundan dolayı Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ’de sıkı bir şekilde korunduğuna dikkat çeken Bürge, “Çünkü daha önce de demokratik hak diye bakanlarımıza milletvekillerimize yumurta atmışlardı” dedi.

“BUNLARIN DERDİ BAŞKA, NİYETİ FARKLI”
Yapıcıları eleştirileri ve protestolara karşı olmadıklarını ifade eden Bürge, ODTÜ’de yaşanan eylemlerin yapıcı bir tarafının olmadığına dikkat çekti. Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ’ye Göktürk-2 uydusuna göndermek için geldiğini hatırlatan Bürge, “Böylesi önemli bir gelişmenin nesini protesto ediyorlar. Bunların derdi başka, niyetleri farklı” şeklinde konuştu.

Akit / Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum