Ergenekon İncil'in peşinde
Hikaye, nüshaların Aramice uzmanı Prof. Dr. Hamza Hocagil'e ulaşmasıyla başlıyor. Hocagil, nüshaların Barnabas İncili'ne ait olduğunu fark ediyor ve 2 yıl jandarma karargahında gizlenip, sonra Özel Harp Dairesi'ne geçtiğini öğreniyor. Barnabas İncili, Hz. Muhammed'den bahsediyor ve Vatikan'ın kabul ettiği dört İncil'in değiştirildiğini ortaya koyuyordu.
İşte kitaptaki iddialardan bazıları:
Hocagil'in birlikte çalıştığı İsak Rabin'in torunu Viktoria Rabin, Barnabas İncil'ini okuyunca Müslüman oluyor. Bir Etiyopyalı tarafından öldürülen Rabin, Vatikan'ın nüshaları 350 bin euroya alma isteğine karşı çıkıyor. Yunanistan'da bir yayınevine satılan İncil'i tercüme etmemesi için İsrail'in Hocagil'i tehdit ettiği, ancak Veli Küçük'ün özel kaleminin tercüme için Hocagil'le anlaştığı da bir başka iddia. Kitapta Küçük-Hüsnü Özyeğin ilişkisine de değinilerek, İncil'in Özyeğin'in bankasını sattığı ve Yunan Kilisesi'nin de ortağı olan NGB'ye verildiğini ima ediyor.
ADALI'YI ÇATLI MI ÖLDÜRDÜ?
Rahip Edip Savcı'nın kaçırılmasına da bu İncil'in neden olduğu düşünülüyor. Nüshaları incelemek için Midyat'a giden Hocagil'in de askerlerce alıkonulduğunu ileri süren Vatandaş, bunun arkasında Ergenekon'un olduğunu ima ediyor. 1996'da Aziz Barnabas'ın Kıbrıs'taki mezarının soyulmasını araştıran gazeteci Kutlu Adalı'nın o tarihlerde Kıbrıs'a giden Abdullah Çatlı tarafından öldürülmüş olabileceği de kitapta yer alan önemli iddialardan.
Akşam
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.