MHP kasetlerinin ham görüntüleri bulundu
Isparta Cumhuriyet Savcılığı'nca FETÖ/ PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde düzenlenen ve aralarında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve beyin takımında yer alan 27'si akademisyen, 9 işadamı ve bir muhasebecinin bulunduğu 51 kişinin gözaltına alındığı operasyonunun ayrıntılarına ulaşıldı.
FETÖ ana davasını da etkileyecek olan deliller ise örgütün Süleyman Demirel Üniversitesi'ni montaj ve şantaj merkezine dönüştürdüğünü ortaya çıkardı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan eski SDÜ Bilgi İşlem Müdürü Halil Karakoç'un, kaçırmak üzereyken ele geçirilen bilgisayar ve hard disklerinde yapılan incelemelerde, 2011 seçimleri sırasında sosyal medyaya servis edilen MHP'li vekillere ait ilişki görüntülerinin ham ve montajlı halleri bulundu. İncelemeyi derinleştiren polis, görüntülerin servis edilmeden yaklaşık bir ay önce SDÜ Bilgi İşlem Merkezi'ndeki ana bilgisayara kaydedildiğini, ardından da montajlandığını ortaya çıkardı. Hard disklerde çok sayıda çocuk pornosu da bulundu. Örgütün bu görüntüleri şantaj için sakladığı belirlendi.
GÜLEN'İN TALİMATLARI
FETÖ'nün siber beyni olarak bilinen Halil Karakoç 'un bilgisayarında, Fetullah Gülen'in bölge imamları ve örgüt mensuplarına gönderilmek üzere el yazısına dökülmüş talimatları bulundu. Gözaltına alınan üst düzey örgüt üyelerinin teknik takibe karşı telefonlarını evlerinde bıraktıkları, bilgisayar kullanmadıkları ortaya çıktı.
UÇAKTA GÖZALTINA ALINDI
Bir numaralı şüpheli olarak aranan Altın Başak Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve FETÖ/PDY Ege Sorumlusu olarak bilinen Osman Demirhan, Pensilvanya'dan Türkiye'ye dönüşünde İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda gözaltına alındı. Çantasında örgüt ile ilgili çok önemli dokümanlar olduğu öne sürülen Demirhan, mahkemeye çıkarılmak üzere Isparta'ya getirildi. Operasyonun kapsamında aranan eski SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer'in operasyon öncesi ABD'ye kaçtığı kesinleşti. Örgütte yer alan öğretim üyesi 3 kişinin de yurtdışına kaçtığı belirlendi. Öte yandan Paralel Yapı tarafından siyaset, iş ve basın dünyasından bir çok ismin yasadışı dinlenmesine ilişkin soruşturmada, tutuklu eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 15 polisin tutuklanması istendi.
SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER
Hasan İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Süleyman Seydi ve Cengiz Kayacan ile örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen Altınbaşak Kolejleri'nin kurucusu ve sahibi Bedri Ayhan, ile işadamları Özcan Pınarcı ve Ahmet Bakal'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi dün Isparta Gülkent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
FETÖ MÜTEVELLİ HEYETİ!
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç'in bizzat yönettiği operasyonda gözaltına alınanlar arasında Hasan İbicioğlu'nun yanısıra, eski rektör yardımcıları Hüseyin Akyıldız, İskender Akkurt, Süleyman Seydi, Cengiz Kayacan, eski Yaşam Boyu Eğitim Merkezi müdürleri Fatih Cebeci ile Orhan Adıgüzel, eski SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un da yer aldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 9 işadamı ve bazı öğretim üyelerinin "FETÖ Bölge Üst Mütevelli Heyeti" olduğu belirtildi.
GÖZALTINA ALINMAMIŞ
Isparta merkezli 4 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alındığı iddia edilen SDÜ eski Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan'ın gözaltına alınmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Talip Türcan, "Benim böyle konularla işim olmaz. Ben görev süremde sadece işimi yaptım" dedi.
ESKİ KPSS SAVCISI SAKINAN AÇIĞA ALINDI
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, haksız mal varlığı edindiği iddiaları nedeniyle eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan'ı tedbiren açığa aldı. HSYK 3. Dairesi, daha önce Şadan Sakınan hakkında "mal beyanında tespit edilemeyen artış" nedeniyle soruşturma izni vermişti. Şadan Sakınan hakkındaki iddialarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan müfettiş raporu tamamlandı. Raporu görüşen HSYK 2. Dairesi, hakkındaki soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için Sakınan'ı tedbiren açığa aldı. Sakınan, "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, HSYK tarafından geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldı. Sakınan, kendisinin yürüttüğü 2010'daki KPSS'deki kopya skandalı ile ilgili soruşturmayı 3 buçuk yıl sürüncemede bırakmış, bir arpa boyu yol alınamamıştı. Ardından ise dosya savcı Yücel Erkman'a devredilmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.