Dere Kenarına Çöp Döken Rize Pazar Belediyesi'ne Ceza

Dere Kenarına Çöp Döken Rize Pazar Belediyesi'ne Ceza
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize Pazar Belediyesi'ne, çöpleri dere kenarına dökmesi nedeniyle 1 milyon 299 bin TL para cezası kesildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Rize'nin Pazar ilçesinde topladıkları çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle Pazar Belediyesi'ne ciddi bir ceza uyguladı. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Soğuksu Mahallesi'nde belediyeye ait çöp toplama araçlarının evsel atıkları dere kenarına döktüğü yönünde ihbarlar alındığı belirtildi.

Rize İl Müdürlüğü denetim ekipleri, ihbar üzerine alanda incelemelerde bulundu. İnceleme neticesinde, çöplerin üzerine toprak atılarak gizlenmeye çalışıldığı, bunun da büyük bir çevre kirliliğine yol açtığı tespit edildi. Bakanlık, Pazar Belediyesi'ne çöplerin derhal kaldırılarak uygun atık tesisine gönderilmesi için uyarıda bulundu.

Yapılan denetimler sonucunda, Çevre Kanunu gereğince belediyeye toplam 1 milyon 299 bin TL idari ceza uygulandı. Bu cezanın, çevre sağlığını tehdit eden davranışların önlenmesi ve halk sağlığının korunması adına önemli bir adım olduğu vurgulandı. Pazar Belediyesi'nin, çevre kirliliğine yol açan bu tür eylemlere karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.