Bilderberg 16 yıl sonra yeniden Atina'da

Bilderberg 16 yıl sonra yeniden Atina'da
İki yıl önce İstanbul’da gerçekleştirilen ve ‘dünyanın gizli yöneticileri ve yönetici adaylarının’ toplantısı olarak bilinen Bilderberg Toplantısı, bu yıl komşu ülke Yunanistan’da yapılacak. Her yıl farklı bir ülkede toplantısını g

İki yıl önce İstanbul’da gerçekleştirilen ve ‘dünyanın gizli yöneticileri ve yönetici adaylarının’ toplantısı olarak bilinen Bilderberg Toplantısı, bu yıl komşu ülke Yunanistan’da yapılacak. Her yıl farklı bir ülkede toplantısını gerçekleştiren ve dünyadan seçkin devlet adamları, başbakanlar, bakanlar, ünlü işadamları ve gazetecilerin katıldığı gizli toplantının bu yılki ana maddesi ise küresel ekonomik kriz. 

BU YILKİ TOPLANTININ ANA GÜNDEM MADDESİ…
1993 yılında Atina’da gerçekleştirilen toplantıdan 16 yıl sonra yine Atina’da Nafsika Astir Palace otelinde bir araya gelmesi beklenen Bilderberg Örgütü üyelerinin gündeminde küresel ekonomi bulunuyor. Ekonomik krizden sonra Amerika ve Avrupa’da bazı devletlerin yeniden devletçi korumacılığa geçmesinin önüne geçilmesi için neler yapılabileceğinin konuşulacağı söylenen toplantıda, Avrupa Birliği gibi Amerika’da da Amerika Birliği ve Asya’da kurulacak olan Asya-Pasifik Birliği ile dünyanın üçe ayrı yönetime kavuşturulması çalışmasının ele alınacağı iddia ediliyor. 

TOPLANTIDA KONUŞULANLAR DIŞARIYA SIZDIRILMIYOR
Adını 29-31 Mayıs 1954’te ilk kez toplandığı Hollanda’nın Osterbeek kasabasındaki Bilderberg Oteli’nden alan örgüt, 1959 yılında İstanbul Yeşiköy’deki Çınar Otel’de, 1975 yılındaki toplantısını İzmir Çeşme’deki Golden Dolphin Hotel’de, 2007 yılındaki toplantısını ise yine İstanbul Şişli’deki Ritz-Carlton Hotel’de gerçekleştirmişti. Toplantıya davet edilenlerin yaşadıkları ülkelerde siyasi ve ekonomik kariyer bakımından üst düzey yerlere geldiği iddia edilen Bilderberg toplantıları gizli yapılıyor. Toplantılarda fotoğraf makinesi ya da kayıt cihazı sokulmuyor ve katılanlardan da konuşulan hiçbir şeyi dışarıya sızdırmamaları isteniyor. 

AMERİKA VE AVRUPA’NIN İKİ ZENGİN AİLESİ ÖNCÜLÜK EDİYOR
Başını Amerika ve Avrupa’nın en zengin aileleri olan Rockefeller ve Rostchild ailelerinin çektiği Bilderber Örgütü’nde Henry Kissinger (ABD eski Dışişleri Bakanı), Tony Blair (İngiltere eski Başbakanı), Bill Clinton (ABD eski Başkanı), Margaret Thatcher (İngiltere eski Başbakanı) gibi isimler daimi üye olarak yer alıyor. 1991’de Bill Clinton, 1993’te ise Tony Blair’in katıldığı Bilderberg toplantılarından sonra Clinton 1993’te ABD Başkanı, Tony Blair ise 1997’de İngiltere Başbakanı seçilmişti. 

TOPLANTILAR CIA TARAFINDAN KORUNUYOR
Toplantının en önemli özelliği dünya siyasi ve ekonomik hayatına yön veren isimleri bir araya getirmesi. Bu kişiler, Bilderberg toplantıları adı verilen 3 günlük organizasyonda bir sonraki yılın gündemini oluşturuyor. Tony Blair, Bill Clinton gibi isimlerin ülkelerinde lider olmadan hemen önce bu toplantıya katılmış olmaları, yıllardan beri "Bilderberg dünyaya yön veriyor" tartışmasına yol açıyor. Toplantıya katılanların korunmasını toplantının yapıldığı ülkenin istihbarat servisinin yanı sıra CIA ajanlarınca yapılıyor. Tutanak tutulmadığı, notlar toplantıdan sonra yakıldığı ve katılanlar gizlilik sözü verdiği için konuşulan konular üzerine spekülasyonlar üretiliyor.

TÜRKİYE’DEN KİMLER KATILMIŞTI?
Toplantılarına katılanların ‘önünün açıldığı’ iddia edilen Bilderberg’in 20 yıl Türkiye temsilciliğini yapmış olan iş adamı Selahattin Beyazıt bu görevi 1992 yılında Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç’a, Kıraç da rahatsızlığı nedeniyle Bilderberg Türkiye Temsilciliği’ni Mustafa Koç’a devretmişti.

Bilderberg toplantılarına Türkiye’den katılanların bazı ünlü isimler ise şöyle: 

Selahattin Beyazıt (Beyazıt Şirketler Topluluğu)
Mustafa Koç (Koç Holding) 
Süleyman Demirel (Eski Cumhurbaşkanı)
Mesut Yılmaz (Eski Başbakan)
Bülent Ecevit (Eski Başbakan) 
İsmail Cem (Eski Dışişleri Bakanı)
Hikmet Çetin (Eski Dışişleri Bakanı)
Güler Sabancı (Sabancı Holding) 
Aydın Doğan (Doğan Holding)
Fehmi Koru (Yeni Şafak Gazetesi) 
Arzuhan Doğan Yalçındağ (TÜSİAD Başkanı)
Ali Babacan (T.C. Dışişleri Bakanı) 
Hikmet Çetin (Meclis Eski Başkanı) 
Prof.Dr.Şerif Mardin (Akademisyen) 
Cem Boyner (Boyner Holding) 
Emre Gönensay (Eski Bakan) 
Gazi Erçel (Merkez Bankası Eski Başkanı) 
Vahit Halefoğlu (Eski Bakan) 
Dinç Bilgin (Sabah Grubu Eski Patronu) 
Sinan Tara (Enka Holding) 
Prof.Dr.Üstün Ergüder (Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü) 
Meral Gezgin Eriş (İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı) 
Rahmi Koç (Koç Holding) 
Suna Kıraç (Koç Holding) 
Uğur Bayar (Özelleştirme İdaresi eski Başkanı) 
Gündüz Aktan (Emekli Büyükelçi) 
Sedat Ergin (Hürriyet Ankara Temsilcisi) 
Erkut Yüceoğlu (TÜSİAD eski Başkanı) 
Nuri Çolakoğlu (NTV eski Yöneticisi) 
Muharrem Kayhan (TÜSİAD Üyesi) 
Özdem Sanberk (Emekli Büyükelçi) 
Kemal Derviş (Devlet eski Bakanı)
Bülend Özaydınlı (Koç Holding) 
Mehmet Ali Bayar (Demokrat Parti eski Başkanı)
Hasan Cemal (Milliyet) 
Soli Özel (Öğretim Görevlisi, Bilgi Üniversitesi, Haber Türk)
Egemen Bağış (AB’den sorumlu Devlet Bakanı) 
Kemal Köprülü (Kurucu, Arı Hareketi) 
Ümit N. Boyner (Boyner Holding)
Cüneyt Ülsever (Hürriyet)

MEHMET NEDİM ASLAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.