Osmanlı
Osmanlı ailesi reisi Osman Ertuğrul Osman’ın vefatı ile Osmanlı Hanedanı gündeme geldi. Dünyada 6 asır hiç değişmeyen ve iktidarda kalan tek hanadandır. Bir İslam âlimi ve evliyasına göre Osmanlı Hanedanı Seyyid (Ehl-i Beyttendir) fakat bu kıymetli özelliğini gizlemişlerdir.
Osmanlı Hanedanı 27 Temmuz 1302’de Bizans’la Osman Gazi komutasındaki Türkmenler arasında meydana gelen “Bapheus” Koyunhisarı Savaşı ile ortaya çıktı. Osman Gazi’nin kazandığı bu zafer Osmanlı Hanedanının kuruluşunun itici gücü oldu. Osmanlı Hanedanı Oğuz boylarından Kayıların Karakeçili oymağına mensuptur. Osman Gazi kendi iktidarına karşı çıkan amcası Dündar Beyi saf dışı etti. Hükümdarlık babadan oğula geçti. Yıldırım Beyazıd-Timur arasındaki Ankara Savaşından sonra 1402-1413 arasında Fetret Devrinde de hanedan varlığını devam ettirdi. 1640 yılında Sultan İbrahim tahta çıktığında Osmanlı Hanedanının tek erkeği idi. 1642’de “Avcı Mehmed” adıyla anılan Şehzade Mehmed dünyaya geldi. 1757’de tahta geçen Üçüncü Mustafa’nın oğlu 1761’de doğdu. 1789’da Üçüncü Selim olarak tahta geçti. 1808’de İkinci Mahmud’un ağabeyi ölünce Hanedan zor durumda kaldı. Ama arka arkaya çok sayıda erkek dünyaya gelince 1922’ye kadar Osmanlı Hanedanı devam etti.
Osmanlı Hanedanına zaman zaman alternatif olarak Kırım Hanları, Sokullu Mehmed Paşa’nın soyundan gelen İbrahim Han- zadeler, Kavalalı Mehmed Ali Paşa, Dördüncü Murad zamanında Mustafa Paşa gibi alternatifler çıksa da bunlar tutunamadılar. Osmanlı Devleti İstanbul’un fethi arzusu ile kuruldu. Sevgili ve Şerefli Peygamber Efendimizin (Sallallahü aleyhi ve sellem) İstanbul’un fethi ile ilgili Hadis-i şerifi ile şereflenmek en büyük hedefi idi.
ABD’den dönen Başbakan Erdoğan, Osmanlı Şehzadesi Ertuğrul Osman’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 2004 yılında Şehzadeyi New York’ta evinde ziyaret ederek Türk kimliğini vermesi bir nevi iade-i itibardı. İstanbul Boğazı üzerindeki köprü fikri Sultan Abdülhamid Han’a aittir. Ertuğrul Osman Efendinin babası, Burhaneddin Efendi, Sultan Abdülhamid Han’ın 8 çocuğu içinde en çok sevdiği idi. Kendisi gayet kültürlü ve sanata önem veren bir insandı. Ancak maalesef Burhaneddin Efendinin cenazesi yurda sokulmamıştı...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.