Ekonomik gelişmenin temeli
Zamanımızda bir ülkenin gücü ekonomisinin gücü ile doğru orantılıdır. Elbette ülkenin gücünde kültür, eğitim, ordu, adalet, millî ve manevî değerler ve çok sayıda faktörlerin rolü asla küçümsenemez. Bu faktörler içinde en başta geleni ekonomik güçtür. Ekonomi ise çok hassas dengeler üzerinde yol alır. ülke dışından ve münhasıran içinden en ufak menfi bir müdahale ekonomiyi altüst edebilir. Nitekim geçmişte çankaya’daki bir tartışma ekonomiyi felç etmiş idi.
ülke ekonomisinin gelişmesinin temelinde ekonomik istikrar vardır. Ekonomik istikrar ise kesin olarak siyasî istikrara bağlıdır. Türkiye’nin ekonomik gelişmesini, işsizliğin azalmasını ve halkın refah seviyesinin yükselmesini kendi menfaat ve ideolojileri ile bağdaştıramayanların; her çareye başvurarak ülkeyi karıştırmaya çalıştıkları bir gerçektir. Demokrasi olmayan yerde anarşi vardır. Bu ise siyasi ve ekonomik istikrarı yok eden siyasi urdur.
Son 5 yıldır ülkemizde oldukça önemli ekonomik gelişmeler olmuştur. Bunlardan sadece birkaçı bile başarının büyüklüğünü isbata yeterlidir:
-Türkiye dünya ülkeleri arasında 19. sıradan yükselerek, dünyanın 15. ekonomik gücü olmuştur. AK Parti iktidarının hedefi dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasında yer almaktadır. İnşallah gerçekleşir.
-İhracatta 114 milyar dolar ile rekor kırıldı. 2008’deki hedef 300 milyar dolara ulaşmaktır. ülkemizde demokrasi, insan hakları ve siyasi istikrar olursa bu hedefe ulaşılacağına inancım tamdır.
-Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Türkiye’de gemi inşa sanayinin yüzde 360 büyüdüğünü; gemi inşa ve yat sanayiinde 23. sıradan dünya üçüncüsü olduğumuzu belirtmiştir.
-Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt’a göre yurt içinde vakıflara ait 2650 eserin onarımı tamamlandı.
-Gecekondular yerini kentsel dönüşüm çerçevesinde modern binalara bırakmaktadır.
-THY, 2007 yılında yüzde 11.44 kâr ile (546 milyon YTL) Avrupa’yı solladı.
-5 yılda 39 üniversite açıldı. (32’si devlet) üniversitesi olmayan il sayısı 9’a düştü.
-Türk müteahhitlerinin çeşitli ülkelerde 2002 yılında 1.7 milyar dolar olan toplam payı 5 yılda 10 kat artarak 20 milyar dolara çıktı...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.