Erdal Şafak

Erdal Şafak

Çınar

Çınar

Bugün aslında "SABAH'tan Mektup" günü. Ama Türkiye'nin, son yarım yüzyılımıza damgasını vurmuş birkaç baş aktörden biri olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yasını tuttuğu bir günde, sütunumuzu başka bir konuya ayırmak ne doğru olurdu, ne etik, ne de aktüel...
Dile kolay;
Bir askeri müdahale (12 Mart 1971), bir darbe (12 Eylül 1980), bir post-modern darbe (28 Şubat 1997) yaşamış ve çilelerini çekmiş bir Lider'e veda ediyoruz.
Üç koalisyonda (CHP-MSP, MC-1 ve MC-2) Başbakan Yardımcılığı, bir hükümette (RP-DYP) Başbakanlık yapmış bir "Siyaset Çınarı" nı uğurluyoruz.
Nice pırıltılı isimler (Turgut Özal, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Korkut Özal'la başlayan uzun, upuzun bir liste) yetiştirmiş bir Hoca'ya son görevimizi yerine getiriyoruz.
Manşetimizde de belirttiğimiz gibi, Erbakan gerçekten ölümüyle de tarihe not düştü:
28 Şubat'ın 14'üncü yıldönümüne 24 saat kala hayata gözlerini yumdu. Son birkaç yıldır çözülen diller, açılan dosyalar, yapılan itiraflar, o post-modern darbenin nasıl bir "Dezenformasyon" ve "Manipülasyon" ürünü olduğunu olanca çıplaklığıyla, hayır olanca dehşetiyle gözler önüne serdi.
Erbakan ayrıca 28 Şubat sürecinin tetikleyicisi kabul edilen ve post-modern darbenin ilk gerekçesi olarak gösterilen 1996 Ekim'indeki Libya gezisinin patavatsız ve küstah ev sahibi Kaddafi'nin can derdine düştüğü bir sırada hayata gözlerini yumdu. Birkaç gün daha yaşasaydı, herhalde Kaddafi'nin sonuna da tanık olacaktı.
Birkaç ay daha yaşasaydı, kim bilir belki de 28 Şubat 1997 post-modern darbesinin defterlerinin açılmasını ve sorumlularından -en azından manen- hesap sorulmasını da görebilecekti. (Not: Hayır, bu tahminimiz hiçbir bilgiye dayanmıyor, sadece olayların akışının mantıki sonucunun öyle olması gerektiğini düşünüyoruz.)
Bir Cumhuriyet çocuğuna haksız yere, hatta çoğu kasıtlı olarak yöneltilen kuşkuları, vehimleri temizlediğinizde, Erbakan'ın yarım yüzyılı aşkın siyasi hayatında hep üç amaç için çırpındığını göreceksiniz: 1- Barış ve huzur içinde yaşanabilir bir Türkiye.
2- Dış güçlerin at koşturmadığı, bağımsız bir Türkiye. 3- Herkesin insanca bir yaşam hakkına kavuştuğu müreffeh bir Türkiye...
37, 39 ve 41'inci hükümetlerin Başbakan Yardımcısı ve 54'üncü hükümetin Başbakanı Erbakan'ı saygıyla ve Türkiye'ye hizmetleri için teşekkürlerimizle uğurluyoruz. Ruhu şad olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Şafak Arşivi