Evimin bir odası mescid gibidir
Bu hafta hanımlarımıza teravih namazını nerede kıldıklarını sorduk. Hanımların büyük bir kısmı çocuklarıyla birlikte camiye gittiklerini söylediler ve bu konuda çocuklarına örnek olmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Camiye gidemeyenler ise, evlerinin bir odasında kılmayı tercih ettiklerini belirttiler.
Kardeşlerimizle yanyanayız
Benim iki kızım var, her yıl teravih namazlarını evimizin hemen yakınındaki camide kılarız. Evde de kılabiliriz ama cemaatle daha farklı oluyor. Bunu size anlatamam, komşunuz, yakınlarınız tanıdığınız tanımadığınız insanlarla yan yana gelmiş Allah'a ibadet ediyorsunuz. Burada insanlarla tanışıyorsunuz, kardeşlik duygunuzu yoğun bir şekilde hissediyorsunuz. Bir rahatsızlığım olmadığı sürece teravihleri camide kılıyorum kılmaya devam edeceğim. Nejla A. (esnaf)
Evimin bir odası mescid gibidir
Ben teravihleri evimde kılıyorum. Camiye gitmeyi daha çok isterdim ama ayaklarımdan rahatsızım o yüzden evimi tercih ediyorum. Ama zaten benim evimin bir odası mescid gibidir. Burayı sadece ibadet etmek için tahsis ettim. Namazlar dışında kimse girmiyor. Çocuklarımla birlikte namazları burada kılıyorum. Evleri müsait olanlara tavsiye ederim. İnsan kendini tanıyor, bir yanının dünyaya bir yanının ahirete baktığını görüyor. Bir de Ramazan aylarında bize çok misafir geliyor, bu da güzel bir şey. Ramazan ayı içinde bütün akrabaları davet etmek ve onlara ikramda bulunmak nasip oluyor. Kerime Ç. (ev hanımı)
Ramazan ayının bereketi var
Ben çalıştığım için, iftarı iş yerinde yapıyorum. Eve geç geldiğim için de teravihleri evimde kılıyorum. Elbette iftarı evimde yapmak isterdim ama imkanlar elvermiyor. Fakat bunun da güzel tarafları var. Yıl içinde aynı iş yerinde çalıştığınız halde pek konuşmadığınız insanlarla bile bir muhabbet havası oluyor. Konuşuyorsunuz, hurma ikram ediyorsunuz. Bunlar çok güzel şeyler. Rabbimiz bu aya çok büyük bir bereket yüklemiş, insanlar hem ibadet ediyorlar, hem yoksullara yardımcı oluyorlar hem bir arada bulunma şansı elde ediyorlar. Benim çalıştığım iş yerinin sahibi her Ramazan yoksulların listesini alır ve erzak yardımı yapar. C. K. (işletmeci)
Anlamı üzerinde de durulmalı
Teravih namazlarını, müsait olduğum zamanlarda camide kılıyorum, müsait değilsem de evimde kılmayı tercih ediyorum ama Allah'ın izniyle hiç bırakmadım. Gündüzleri mukabeleyi hiç kaçırmam. Kocam da teravih namazlarını mutlaka camide kılar ve geç vakte kadar da gelmez. Buradaki cemaatle sohbet eder, Kur'an okur ondan sonra gelir. Her Ramazan, iftardan sonra hadis okuruz. Büyük kızım kurslarda okudu, hadis konusunda oldukça zengin bilgisi vardır. Teravihe kadar bize hadis okur, açıklar ve birlikte dinleriz. Ramazan gerçekten bereketli bir ay ama bizler yeterince değerlendiremiyoruz. Bizim apartmanda mukabele oluyor ama sadece okuyup geçiyorlar. Anlamı üzerinde de dursalar açıklamalar yapsalar daha da iyi olmaz mı? Ama ne olursa olsun Allah'ın kelamı okunuyor bu tabi güzel bir şey. Ama ben anlamının da verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insanlar Allah'ın kendilerine ne söylediğini anlayamıyorlar, haram ve helaller konusunda neler yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. Zahide Y. (ev hanımı)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.