Ordu valiliğini gecikmeli tebrik
Ordulular, şimdilerde, muhteşem tabiat manzaralarını okudukları gibi, kâinat kitabını okuyan kitaplarla da haşir neşir olmaya başladılar.
27 Mart 2013 tarihinde, Ordu Valiliği’nin düzenlediği Geleneksel 2. Kitap Fuarı’nda Yeni Asya standında, kitap imza gününde idik.
Akşam da “Aile Hayatının Manevî Dinamikleri” mevzulu bir konferans verdik. Ertesi gün de Fatsa’da, bayanlara yönelik “Aile Hayatımız ve Hizmet Metotları” seminerimizi verdik.
İmza boyunca gördük ki, fuar dolup dolup taşıyor. Yazarlar, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar, memurlar, çiftçiler… Her kesimden insan akın akın fuara koştu.
***
Ekonomik faaliyetlerin başında tarım ve fındık gelir. Eskiden daha çok arpa, buğday, mısır, kendir üretilmekteydi. Sonra fındık ilâve oldu.
Nüfûsun % 80’i tarım sektöründe çalışır. Son senelerde sanâyi de gelişmiştir. Ama, Ordu’da tarım, fındık demektir.
Yaylaları hayvancılığa elverişli olan Ordu’da balıkçılık da oldukça ileride. Ordu’nun gezilecek tarihî yapısı ve muhteşem manzaralarını da hararetle tavsiye ederim.
***
4 Nisan’da gerçekleştirilen “İnsanlık ve Dünya Barışı İçin Said Nursî’nin Milliyet Anlayışı Paneli” de takip edebildiğimiz kadarıyla muhteşem oldu.
Ehl-i imanı, bilhassa Nur Talebelerini yalnız yol masrafını alarak müdafaa eden Bediüzzaman’ın avukatı Bekir Berk’i de yetiştiren; böyle bir tarihe, şöyle eşsiz bir coğrafyaya ve harika İlâhî tablolara sahip olan Ordu’da aşk ve şevkle hizmeti şerefle yapan hamiyetli valimiz Orhan Düzgün, ekonominin yanında kültür faaliyetlerini de canlandırmanın gayreti içinde. Gecikmeli de olsa, tebrik eder, Ordulularla el ele vererek yürüttüğü kültürel ve ekonomik faaliyetlerinde başarılar diliyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.