Meslek liseliler ve başörtülülere yeni imkan
Heyecanlanmayın. Bu imkan Türkiye'de değil. Türkiye'de siyasetçilerimiz maalesef en tabii insan hakkı olan eğitim ve öğretimde eşitlik meselesini siyasete kurban etmeyi başardılar.
28 Şubat olağanüstü sürecinde krizi yönetemeyen siyaset, krizin altında kaldı. Siyasetle birlikte demokrasimiz ve tabiî ki insan hakları da olağanüstü sürecin kurbanı oldu.
Dünyanın gelişmiş hiçbir çağdaş ülkesinde kılık kıyafet sorunu yaşanmamaktadır. Münferit olarak yaşanan ülkelerde ise kriz fert lehine sonuçlanmakta sorun insan lehine çözülmektedir.
Biz ise reşit insanların nasıl giyineceklerine ve nerede okuyacaklarına sınır getiren, kendimizi dünya kamuoyunda ferdin özgürlüğünü kısıtlayan bir ülke olarak tanınıyoruz.
Geçerliliğini yitirmiş anayasamız, olgunlaşma dönemini yaşayan eksik demokrasimiz ve önemli mevkileri işgal eden bürokratlarımızın insan hakları anlayışları, çocuklarımızın özgürce öğrenim görmesini henüz temin etme noktasında değil. üzücü ama gerçek.
Bu süreçte en çok mağdur olan çocuklarımız meslek lisesi mezunları ve kılık kıyafet uygulamasına takılan kızlarımız.
Bu çocuklarımız kendi öz vatanlarında bulamadıkları imkanları maalesef batı ülkelerinde bulabiliyor ve öğrenimlerini hiçbir kısıtlamayla karşılaşmadan tamamlayabiliyorlar.
Avrupa'nın çeşitli kentlerinde okuyan çocuklarımız peyderpey mezun olmaya ve diplomalarını alarak yurda dönmeye başladılar.
çocuklarımıza bu imkanı temin etmek için çok sayıda sivil toplum örgütümüz gayret sarf etmekte ve imkanlar dahilinde gençlerimizin mağduriyetlerinin önüne geçmeye çalışmaktadırlar.
Bu alanda ilerleyen yaşına rağmen en köklü faaliyetlerden birinin başında Prof. Dr. Nevzat Kor hocamız bulunmaktadır. Kor hocamızın başkanlığını yaptığı kısa adı SEDEF olan Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı, Bosna Hersek başkenti Sarayova'da International University of Sarajevo (ISU) adıyla bir üniversite kurmuş ve öğretime başlamıştır.
ISU, YöK tarafından tanınan üniversiteler arasındadır. Dolayısıyla denklik sorunu bulunmamaktadır.
İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı, Sosyal ve Siyasal Bilimler olmak üzere 4 bölümü bulunan Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi; Yönetim Bilimleri, Ekonomi ve Uluslar arası İlişkiler olmak üzere 3 bölümü bulunan Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi; Biyoloji ve Biyomühendislik, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Mimarlık, Elektrik ve Elktronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği olmak üzere 6 bölümü bulunan Mühendislik ve Fen Bilimleri Fakültesi ve 5 bölümü bulunan lisansüstü programlarıyla dünyanın her tarafından öğrenci kabul etmekte, meslek lise mezunu ayrımı yapılmamakta kimsenin de kılık kıyafetine müdahale edilmemektedir.
öğrencinin puanına göre % 100'e varan burslu öğrenim imkanı da tanıyan ISU'da Türkiye, Bosna, Avusturya, Almanya, Hollanda, İngiltere ve ABD'den gelen seçkin öğretim üyeleri ders vermektedir.
İngilizce eğitim veren ISU'da İngilizcesi yeterli olmayanlar için İngilizce Hazırlık Okulu da vardır.
En önemlisi öğrenciye alan seçme kolaylığı tanınmaktadır. Fakülteler ve programlar arası geçiş ve anadal yapma fırsatı sağlayan esnek bir öğrenim sistemi vardır. öSS ham puanına ve SAT sınavı sonucuna göre öğrenci istediği programı seçebiliyor.
Evladı Fatihan'ın yurdunda ister başı açık ister başı örtülü olsun ister düz liseli ister meslek liseli olsun her gencin gönlüne göre öğrenim göreceği ISU katsayı ve kılık kıyafet engeline takılan gençlerimiz için ciddi bir teselli kapısı.
Kayıtlar 30 Eylül'e kadar devam etmektedir. Burs isteyen öğrenciler için son müracaat tarihi 13 Eylül'dür. (İstanbul İrtibat bürosu telefonları 0212.533 37 71- 533 19 51- 631 22 81 Cep: 0533.308 95 52)
Nevzat Kor hocamıza, dünyaya kazandırdığı bu eğitim öğretim yuvası için ne kadar teşekkür etsek azdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.