Şems-i Maarif Mektebinin Dersleri
HALK eğitimi verecek ŞEMS-İ MAARİF MEKTEBİ’nde neler okutulmalıdır? Hatırıma gelen birkaç ders konusunu yazayım:
1. DÜZEN dersleri… Türkiye’nin bugünkü düzeni veya sistemi nasıl bir düzendir?.. Bu düzen kesinlikle İslamî, millî değildir; yabancı bir ârıza ve kaza düzenidir. Bir Müslüman bu düzeni asla benimseyemez, doğru ve normal bulamaz. İslamî düzen ile bugünkü düzenin karşılaştırılması… Aralarındaki temel farklar nelerdir?
2. EĞİTİMLE ilgili dersler… Bugünkü Tevhid-i Tedrisat Kemalist vesayet eğitim sistemi, Tevhidî İslam eğitimine taban tabana zıttır… Kemalist vesayet eğitimi ile kesinlikle vasıflı, güçlü, iyi Müslümanlar yetiştirilemez… Müslüman çoğunluğun ne yapıp yapıp mutlaka islamî mektepler açması gerekmektedir. Böyle mektepler açmazlarsa intihar etmiş olurlar. İslam mekteplerinde, 1868’den 1912’ye kadar Galatasaray Sultanîsi’nde (Lisesinde) olduğu gibi vakit namazlarının BÜTÜN Müslüman öğrenciler tarafından okul camiinde, okulun imamının ardında cemaatle kılınması gerekir. Bu okullarda her gün bir saat, ehliyetli ve icazetli hocalar tarafından iman, Kur’an, din, akaid vs dersleri verilecektir. Tedrisat Osmanlıca ve Latin yazısıyla yapılacaktır. Bu okullar, dünyanın en iyi liseleri listesinde yer alacaktır.
3. LİSAN ile ilgili dersler… Müslümanlar ana dillerini lâdinî yazı ile değil, İslam-Kur’an yazısıyla yazmalıdır… Beş sene içinde en az beş milyon Türkiyeliye Osmanlıca öğretilmelidir. Osmanlıca gazeteler, dergiler, kitaplar yayınlanmalıdır… Latinceden alınmış kelimeler kaldırılırsa Fransızca biter; Arapçadan ve Farsçadan alınmış on binlerce kelime atılınca Türkçe yüzde doksan bitmiştir. Bir lisanda yabancı dillerden alınmış kelimelerin bulunması kötü bir şey değil, zenginliktir.
4. SANAT ve ESTETİK meselesiyle ilgili dersler… Mimarlık, şehircilik, güzellikler… Evlerimiz, işyerlerimiz, binalarımız, okullarımız, resmî dairelerimiz nasıl olmalıdır?.. Yeni camilerin yüzde 99’u niçin sanatsız olmuştur?.. Müslümanların evlerinin içinde genellikle niçin İslam sanatı, güzelliği yoktur… Şehircilik ve güzellik… Kur’an’a, Sünnete, Şeriata, İslam medeniyetine göre güzellikler…
5. AHLAK ve FAZİLET dersleri… İslam ahlak sisteminin esasları… Laik, çağdaş, kapitalist, Marksist, ateist, Kemalist ahlakın bozuk ve tahripkâr tarafları… Türkiye’nin 2013 yılına ait uluslararası ankete göre şeffaflık ve temizlik notu, niçin 10 üzerinden 5’tir?.. Müslümanın ahlaksız olma şansı var mıdır? Laik ve dünyevî ahlak sisteminden nasıl İslam ahlakına geçebiliriz? Dünyanın ahlak birincisi olan iki ülkesinin Danimarka ve Yeni Zelanda olmasından utanmıyor muyuz?..
6. İLMİHAL ve İSLAM TALİMATNAMESİ dersleri… Dinimizle ilgili hangi temel bilgileri ezbere bilmeliyiz?.. Müslümanın günlük 24 saat plan ve programı nedir?.. Bütün Müslümanların müşterek=ortak ana değerleri nelerdir? Niçin vakit namazlarını camilerde cemaatle kılmalıyız?.. Cami imamlığının namaz kıldırma memurluğu olmadığı…
7. ÜMMET dersleri… Bütün mü’minlerin tek bir Ümmet olduğu… Ümmetsizliğin felaket, esaret, zillet, rezalet ve azap sebebi olduğu… Her Müslümanda Ümmet şuuru bulunması gerektiği…
8. İMAMET dersleri… Ümmetin başında âdil, râşid, muktedir, müdebbir, bilge, çok ahlaklı, çok faziletli, firasetli bir reis bulunması gerektiği… Mü’minlerin bu zata biat ve itaat etmeleri gerektiği… Ümmetin Şûrası, Fetva Heyeti, Meclis-i Meşayihi, Âqiller Meclisi bulunması gerektiği…
9. EHL-i SÜNNET dersleri… Ehl-i Sünnetin herhangi bir mezhep, fırka, hizip olmadığı; İslam’ın doğru yorumu olduğu… Sevad-ı Âzam nedir?.. Dinde Cadde-i Kübra nedir?.. Mezhepsizlik niçin bozuk bir yoldur? Dinde niçin reform, değişim, yenilik yapılamaz? Belli başlı sapık fırkalar hangileridir? “Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak. Bunlar, biri dışında nardadır. Kurtulacak olan fırka benim ve Ashabımın yolundan gidenlerdir” hadisinin açıklanması…
10. İSLAM’DA KADIN. TESETTÜR meselesi… Feminizm ve İslam feminizmi niçin bozuk ve sapık bir ideolojidir? Şeriata uygun tesettür, şeytanî tesettür…
11. FÜTÜVVET ahlakı ve teşkilatı dersleri… Fütüvvet nedir?.. Ahîlik nedir? Loncalar nedir? İş, ticaret, sanayi, finans, çalışma hayatımızı nasıl düzeltebiliriz?.. İslam ticaret hüküm, kuralları ve ahlakı…
12. FAZLURRAHMANCILIK gizli dininin bozuklukları nelerdir? Kur’an’ın üç yüz küsur kesin hükümlü ayetinin tarihsel olduğunu iddia etmek küfürdür. Light ve ılımlı İslam cereyanının iç yüzü… Diğer sapık cereyanlar: Sarıklı Farmason Afganî… Kemalist İslamcılar… İslam’ı, Kur’an’ı, Tevhid inancını, Resulullahı (Salat ve selam olsun ona) inkar eden kafirleri Cennetlik ilan eden Diyalogcuların sapıklığı…
13. Cemaatçilik ve hizipçilik holiganlığının, militanlığının, fanatizminin zararlı olduğu…
14. İYİ MÜSLÜMAN kimdir? Onun sıfatları nelerdir? Kur’an’a ve Sünnete göre iyi Müslümanlar kimlerdir?
15. DÜNYEVİLEŞMENİN zararları… Dünyevileşmek küfre köprüdür.
* (İkinci yazı) Su İsrafı Haramdır
ÖNÜMÜZDE çok sıcak ve susuz bir yaz olduğu haber veriliyor. Başta dindar Müslümanlar olmak üzere bütün halkımızın su israfı konusunda uyarılması gerekmektedir.
1. Aşırı su tüketimi israftır, israf haramdır, büyük günahtır.
2. Diş fırçalarken, traş olurken, banyo yaparken su musluğunu açık tutmak, israftır, günahtır.
3. Resululah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) büyük bir nehirden abdest alsak bile suyu israf etmememizi emir ve tavsiye buyurmuştur.
4. Eskiden evlerde akarsu yoktu. Dikkatli insanlar birkaç litre su ile mükemmelen yıkanabiliyor, bir litreden az su ile abdest alabiliyorlardı.
5. Su çok büyük bir nimettir. Onu israf etmek küfran-ı nimettir. Nimete nankörlük etmenin cezası ondan mahrum kalmak, sıkıntısını çekmektir.
6. Bir toplumun medenî olmasının ölçüsü, fert başına çok su tüketmekle orantılı değildir.
7. Su yeteri kadar kullanılmalıdır, yeterinden fazla kullanmak israftır ve haramdır.
8. İmkanı olanlar evlerine, hane halkına bir hafta yetecek miktarda su alabilecek depolar koymalıdır.
9. Allah’tan korkan, israf etmeyen, nimetlere şükr eden, nankörlük etmeyen akıllı, vicdanlı Müslümanların her şeyi inşallah ve biiznillah bereketli ve feyizli olur.
10. Balkonlarımıza, pencere kenarlarına kuşlar için su kapları koyalım.
11. Günde beş milyon ekmeğin çöpe atıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu nankörlüğün, bu israfın sonu tokattır, unutmayalım.
12. Pilav tabağımızda bir tek pirinç tanesi bile bırakmayalım. Allah o pirinçleri yenilsin diye yarattı ve bize ikram etti. Çöpe atılmak, horlanmak, israf edilmek için değil!
13. Evimizdeki, balkonlardaki, pencere kenarlarındaki saksı bitkilerini susuz bırakmayalım, kurutmayalım. Onların da canı vardır. Onlar Hakkı zikr etmektedir. Onları kurutanlar günaha girer. Hayvanlara, bitkilere şefkatli ve merhametli olalım. Onlara zulm ve gadr edenler cezasını çeker.