Yangında kurtarılacak on altı şey
DÜNYA, insanlık, İslam âlemi fitne fesat, nifak şikak, şirk günah fuhşiyyat azgınlık yangınları içinde… Bu topyekûn kürevî yangında ilk kurtarılacak şeyler nelerdir?
Birincisi: Kendi imanımızdır. Yangında imanımız yanar ve yok olursa mahvoluruz, ebedî bir felâkete uğrarız. İman, Allah’ın bize en büyük nimetidir. İnsan imanlı olduğu halde canını yitirirse ebedî saadetini kaybetmez. Lakin iman giderse hiçbir şeyin kıymeti kalmaz.
İkincisi: Müslüman halkın imanlarını kurtarmak için, nasıl çalışmamız gerekiyorsa öyle çalışmalıyız.
Üçüncüsü: Aklımızı kurtarmalıyız. Âhir zamanın şeytanî medeniyeti ve bunun cehennemî âletleri insan aklını köreltiyor. Biz İslam’ın istediği akl-ı selim sahibi olmalıyız.
Dördüncüsü: Kendi İslami kültürümüzü, medeniyetimizi, yaşam tarzımızı, yabancılaşmaktan dejenere olmaktan kurtarmalıyız.
Beşincisi: Yazılı, edebî, zengin Türkçemizi; arı duru kuru olmaktan, yozlaşmaktan, dilkırımcı hainlerin sabotajlarından kurtarmalıyız.
Altıncısı: Karılarımızın, kızlarımızın, bacılarımızın, bütün muhadderat-ı islamiyenin ırzlarını, iffetlerini, namuslarını, haysiyet ve şereflerini kurtarmak.
Yedincisi: Kur’ana, Sünnete, ilahî hikmete dayanan İslam ahlakını kurtarmak.
Sekizincisi: Harîm-i ismetimiz, tahassungâhımız (sığınağımız) olan hânelerimizi, mimsiz medeniyetin pisliklerinden korumak. Evimize şeytanî cihazlar koymamak, bu mekânları genelev, meyhane, kumarhane, fuhuşhane, batakhane haline getirmemek.
Dokuzuncusu: Ticaretimizi, hizmetlerimizi, işimizi ribadan, bâtıl alış verişlerden korumak. Rüşvetten, haram gelirlerden, haram komisyonlardan uzak durmak. Cuma ezanı okununca ticarete ara verip dükkânlarımızı, işyerlerimizi kapatmak.
Onuncusu: Dinin direği olan beş vakit namazı korumak, onu yitirmemek. Şer’î bir özrümüz yoksa farz namazları, ardında namaz kılınabilecek salih bir imamın ardında eda etmek.
On birincisi: Ümmet birliğini, uhuvveti (İslam kardeşliğini), beraberliği, karşılıklı sevgi ve saygıyı, mü’minler arasındaki ittihadı tesanüd ve vifakı korumak.
On ikincisi: Cahil ve gafil kardeşlerimizin kalplerini; Tağutlara, Deccallara, kezzablara, Nemrudlara Fir’avunlara, Hamanlara, Süfyanîlere, şeyâtîne kaymaktan korumak.
On üçüncüsü: Kendimizi ve Müslüman halkı zinadan, şeddadî yüksek binalardan ve diğer âhir zaman alâmetlerinden korumak.
On dördüncüsü: Kur’anın, “Şeytanın kardeşi olmakla” vasıflandırdığı israftan, lüksten, gösterişten, gururdan, kibirden uzak durmak.
On beşincisi: Ahkâm-ı Kur’aniyeden en ufak bir bir tâviz=ödün vermeden Kitabullahın hükümlerinin, emirlerinin, yasaklarının bütünlüğünü korumak. Günahkâr olsak bile, günahları helalleştirmemek.
On altıncısı: Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) Sünnetini, mütevâtir ve sahih hadîslerini bütünüyle korumak. İslam’ı içinden yıkmak isteyen münafıklar gibi Sünnetin bir kısmını kabul, bir kısmını reddetmemek.