Gülen’in Bediüzzaman'ı İstismarı 1
Yıllardır Müslümanları “Şeriat Devleti İstemek” ile kandırdılar. Meğerse o bir hüsnü kuruntudan başka bir şey değilmiş.
Fethullah Gülen’in ferdi davası hakkında hayırdan başka bir şey bilmez, çalışmasına bakarak da bir İslam toplumu ve devleti kurmak davasında olduğunu zannederdik. Hani meşhur meseldir; “Kişiyi nasıl bilirsiniz?” demişler, “kalbince” denmiş…
Hatta İlker Başbuğ’un böyle zannedip de nasıl bozulduğunu önceki yazımızda anlatmıştık. “Çarpıcı Bir Hatıra” yazımız da aynı gerçeği vurguluyordu.
Fakat heyhat, Gülen bunu hep açıkça inkar etmiş de bizim haberimiz yokmuş! İşte bakınız, bunu kendisine soruyorlar, şöyle cevap veriyor:
“Teokratik devlet kurma çalışmaları yaptığım iddiasında bulunanlar gibi, bu konudaki isnatları da haklı çıkaracak tek bir müşahhas delil ortaya koysunlar, çok sevdiğim bu ülkeyi terk etmeye ve hayatımın gayesi bildiğim ülkeme ve milletime hizmeti bırakmaya hazırım.”
Gülen, “Şeriat” kelimesini bile nadiren söyler. Demek icap ederse onun yerine “şer’i şerîf” der. Gülen “şeriat” hakkındaki bazı görüşlerinde Bediüzzaman Said Nursî’yi açıkça çarpıtarak istismar etmiştir. Bakın o çarpıtma onun dilinde aynen şöyledir:
“Bediüzzaman Said Nursinin şeriat'tan kastettiği de, bugün bazılarının iddia ettiği gibi, teokratik bir devlet özlemi değildir”.
Ey konduğu her yeri pisleyen sinekvari insan, bari o mübarek zatı yanlış tanıtarak rahatsız etmesen olmaz mı? Kendi adına konuşman inandırıcı olmuyor değil mi? Her şeyi istismar eden bu hain zat, her şeyden evvel Said Nursî ve cemaatini istismar etti. Şimdi onun en büyük muhalifi “nurcu” denilen Bediuzzaman’ın talebeleridir.
Her neyse, çarpıtmasına devam edelim:
“Çünkü, 'İslam'ın yüzde 95'i iman, ibadet ve ahlaka mütealliktir, ancak yüzde 5'i idareye bakar, onu da idarecilerimiz düşünsün” diyen de odur ve bu sözü tek parti döneminde söylemiştir.”( http://tr.fgulen.com/content/view/227/141/ )
Peki, Bediüzzaman Said Nursî böyle derken kastı nedir? “Onu da idarecilerimiz düşünsün “ demek, onun hakimiyetinden vazgeçmek midir, yoksa elinden bir şey gelmediği için sorumluluğu elinden iş gelen idarecilere atmak mıdır?
Bu sözden “İslam Devleti olmasın” veya “devlete şeriat gerekmez” anlamı nasıl çıkar ey Gülen?
Kaldı ki bu sözün söylendiği zaman ve şartlar çok önemlidir. Evet, “bu sözü tek parti döneminde söylemiştir.” Bu sana bir şey anlatmaz mı ey Gülen?
Mesele bundan ibaret kalsa neyse. O işi daha büyük çarpıtmalara kadar götürmüştür. Yani dedikleri doğru, ama yanlış anlamaya açık. Adamına göre cevap olacak muhteşem takiyye örnekleri.
Yazacağız, ama gelecek yazıda.