Baştan Uyararak Başlıyayım 10
Nikah ile zifaf arasındaki farkı bilmeyen, önce bunu öğrensin. Öğrenmeyecekse, bu yazıyı okumasın. Bize de kendisine de zarar verir.
Baştan bir daha uyarıyorum, kimse bizi yanlış anlayıp da küçük yaşlarda nikahla da olsa cinsel ilişkilere sıcak bakıyor sanmasın. Doktorlar 17-18 yaşından önce yaşanan cinsel ilişkinin ruhsal açıdan tam olmayacağı, çeşitli travmalara sebep olabileceğini açıkça söyler ve yazarlar. Biz de bu kanaatteyiz. Dinimizde de 15 veya 18 yaş büluğ için sınırdır. İstisnai durumları hariç tutarsak hiç bir ana baba da yavrularının bu sınır altında cinsel ilişkiye girmelerini istemez.
Şahsen biz de bir eğitimci ve hoca olarak, zamanın fesadını da nazara alarak, 17 veya 18 yaşından önce gençlerin kendi aralarında iki şahitle gizlice veya ana babalarının rızalarıyla da olsa açıkça nikah kıydırıp zifafa girmelerini asla tavsiye etmeyiz.
Fakat yine uyarıyorum, anlamadan körü körüne karşı çıkmayınız. Bütün bu yazdıklarıma rağmen ana babalar çocukları için çok çeşitli sebeplerle dini nikaha izin verebilirler. Bu bir haktır, özgürlüktür, serbestliktir. İslam serbestliği yasaklamaya, özgürlüğü kısıtlamaya tercih eden muazzam bir dindir. Kullanılır veya kullanılmaz, o başkadır.
Eğer bu onlara verilen bir haksa ve onlar da bu hakkın kullanılması yönünde karar verirlerse, serbstliğin, özgürlüğün kıymetini takdir edemeyen köle ruhluların hariçten gazel okumasının anlamı yoktur.
Kimse bir çocuğu ana babasından daha çok esirgeyemez. Ancak ortada açık bir istismar varsa, bu bir istisnadır ve devlet yargı yoluyla gereğini yapar.
Peki, soralım; dinimiz, ana babaya, erkek olsun kız olsun küçük çocuklarını nikahlamaya ve zifafına izin verir mi?
Cevap; dinimiz, ana babaya, erkek olsun kız olsun küçük çocuklarını nikahlamaya izin verir ama zifafına, gerdeğe girmelerine izin vermez. Bu işlem ertelenir. Ne zaman çocuklar büyür, akil baliğ olurlar, vücutları istek ve tahammül bakımından zifafa uygun olur, o zaman izin verilir.
Dikkat! Meselenin bam teline dokunuyoruz. Bu yaşta dini nikahın sahih olması başka, “zifaf” veya “gerdek” olması başkadır. Dinimiz, küçük yaşta sorumluluğu ana babaya vererek nikaha izin verse de, bedenleri belli bir olgunluğa erişmemiş çiftlerin zifaf veya gerdeğe girmesine izin vermez. Bu iş ancak nikahlanan iki gencin de beden olarak gereken biyolojik tamamlanmasından sonra olabilir. Gerekirse bu konuda tıptan faydalanılır.
Bu iki olayın, yani nikah ile zifafın farklılığını anlayanlarla bu konu konuşulabilir. Anlamayanlarla veya anlamak istemeyenlerle neyi konuşacaksın? Bekaretin izalesi yaşının 9 yaşlarına düşmesini görmeyen ve bu olay karşısında ızdırap çekip etkilenmeyen, insan gerçeğini bilmeyen cahil insanlara sükut en güzel cevaptır.
Öyleyse iyi niyetli kardeşlerimize İslam hukukunun bu konudaki bilgilerini ayrıntılı olarak sunmamız gerekiyor. Sunalım ki konuşan bilerek konuşsun.
Ne ki yazı uzadı, önümüzdeki günümüzü bekleyelim.
(Devam edecek)