‘Hapis’ hatırlatmasına köpürdü!

‘Hapis’ hatırlatmasına köpürdü!
AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın “Doğan Medya’nın sahibi, bir sabah evinden saat 06.00’da alınıp, elleri kelepçeli olarak karakola götürülürse buna hiç şaşırmam” sözleri Aydın Doğan ve Hürriyet’teki

Hilton arazisi ve rafineri talebi kabul edilmediği için hükümete savaş açan Aydın Doğan, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile Trabzon milletvekili Kemalettin Göktaş’ın gündeme getirdiği iddialara fena bozuldu.

PİJAMAYLA KARŞILAMAMIŞMIŞ
Mesut Yılmaz’ı pijamayla karşıladığı, Dışbank’ı cüzi bir miktarla alıp milyar dolara sattığı iddialarını gündeme getiren Bekir Bozdağ için Doğan avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Başbakan’ın Aydın Doğan ve Doğan Grubu’nu hedef alan ve her biri anında cevaplandırılan ağır suçlama, hakaret ve asılsız iddialarından sonra, bu kez AKP’nin bazı yetkilileri, durumdan vazife çıkarma heves ve gayreti içine girmişlerdir. Bu yeni rol dağılımının örneklerinden biri AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’dır. Adı geçenin yeniden ısındırdığı ’Pijama ile başbakan karşılama’ iftirası, yalan olduğu saptanarak mahkum olmuştur. Mahkemenin açık kararına rağmen Bozdağ’ın bu yalanı sürdürmesinin takdiri Türk adaletine aittir. Adı geçen hakkında yargı yoluna başvurulacaktır” dedi.

‘SAAT 6’DA ELLERİ KELEPÇELENİR’ SÖZLERİNE KÖPÜRDÜ
Aydın Doğan’ı en çok kızdıran ise Trabzon milletvekili Kemalettin Göktaş’ın sözleri oldu. Göktaş’ın “Doğan Medya’nın sahibi, bir sabah evinden saat 06.00’da alınıp, elleri kelepçeli olarak karakola götürülürse buna hiç şaşırmam” sözlerine de cevap veren Aydın Doğan, “Bildiği bir şey varsa açıklamalıdır. Şantaj yaparak korkutma ve sindirme metodu uyguluyorsa, bu hukuk devletinin cevaz vereceği bir yöntem değildir. Yok, Göktaş bunu kendi temennisi olarak dile getirmişse, o zaman Türkiye’nin bir diktatörlük rejimi ile idare edilmediğini kendisine hatırlatmak bizim görevimizdir
İktidardaki siyasi partinin bir temsilcisinin, Türkiye’nin en büyük basın gruplarından birinin patronunun kelepçelenmesi beklentisini dile getirmesi demokrasiye gönülden inanan herkes için göz açıcı olmalıdır. Bu beklenti ile Saddam türü rejimlerin zihniyet iklimleri ve yöntemleri arasındaki şaşırtıcı benzerlik dikkat çekicidir. Burada kelepçelenmek istenen, Türkiye’deki basın özgürlüğüdür” ifadelerini kullandı.

BAŞKUMANDAN DA PANİKLEDİ, KOPENHAG’A SARILDI
Bu arada, Doğan’ın baş kumandanı silahşor Ertuğrul Özkök de, bugünkü yazısında, patronunun açıklamalarına benzer ifadeler kullanırken, Kopenhag kriterlerine sarıldı. Patronu hakkındaki yolsuzluk ve kaçakçılık iddialarını örtbas etmek için Kopenhag’a sığınan Özkök, “İsterseniz açalım kara kaplı Kopenhag defterini, bakalım” ifadelerini kullandı.

DOĞAN'A İKİ SEÇENEK: YA HAPİS YA DA SÜRGÜN

AYDIN DOĞAN İLE İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.