"M. Ali Birand'la seçimden sonra görüşeceğim"

"M. Ali Birand'la seçimden sonra görüşeceğim"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Melih Gökçek, hakkında asılsız iddialarda bulunarak CHP propagandası yapan Gazeteci Mehmet Ali Birand'la seçimden sonra görüşeceğini söyledi.

BİRAND'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: "İNŞALLAH KAZANACAĞIZ"(VİDEO)

TELEVİZYON HABERCİLİĞİNİN YÜZ KARALARI

UĞUR DÜNDAR'IN KURNAZ PROPGANDASI 

NTV'DEN İKİ KERE DARBE ÇAĞRISI!

Haber Türk televizyonunda akşam saat 22.00'de yayınlanan "1 Gün" haber programının konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Melih Gökçek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"KENDİSİYLE SEÇİMDEN SONRA GÖRÜŞECEĞİM"
Gökçek, haber bültenlerinde CHP'nin propagandası ve kendisi hakkında asılsız iddialarda bulunan Gazeteci Mehmet Ali Birand'ı eleştirerek, "Şu anda seçim sürecindeyiz. O yüzden Mehmet Ali Birand ile uğraşacak zamanım yok. Ama seçimden sonra kendisiyle görüşeceğim" dedi.

"SORUN BAKALIM TRT'DEN NİYE KOVULDU"
Seçimden sonra nasıl görüşeceği konusundaki soruya Gökçek, "Sorun bakalım Mehmet Ali Birand'ın niye sarı basın kartı elinden alındı?" diyerek, Birand'ın TRT'de çalıştığı dönemde yaptığı "dolandırıcılığı" ima etti.

MEHMET ALİ BİRAND'IN SAHTECİLİK DAVASI
TRT için 32. Gün programını hazırladığı dönemde sahtecilik ve dolandırıcılık iddiası ile hakkında açılan kamu davasından yargılanan ve hüküm giyen Mehmet Ali Birand, 11 ay 20 gün hapis cezası aldı ancak hapiste yatmadı. Olayı ortaya çıkaran TRT Teftiş Kurulu raporunda Birand'ın kurumu uğrattığı zarar: 2 milyon Belçika Frangı, 4 milyon 650 bin İtalyan Lireti, 104.100 Fransız Frangı, 34.600 ABD Doları, 28.400 İngiliz Sterlini, 35.360 Avusturya Şilini, 1.558 Alman Markı, 310 İsviçre Frangı olarak belirlendi.

Birand, Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Esas 1994/1315 sayılı kararıyla TRT'yi dolandırmaktan 11 ay 20 gün hapis cezası aldı ve bu ceza Yargıtay tarafından da onaylandı. Birand, TRT'nin zararını geri ödeyerek aldığı hapis cezasını paraya çevirdi. Hakkında aynı suçtan açılan ikinci bir davada, mahkemece suç sabit görülmekle birlikte zaman aşımı nedeniyle dava düştü.

SÜLEYMAN KAYA-HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.