Birand'daki ani değişiklik!

Birand'daki ani değişiklik!
Doğan Yayın Holding’e ait Kanal D’nin ana haber bültenini sunan Gazeteci Mehmet Ali Birand, önceki gün Türkiye’yi ziyaret eden Azerbaycanlı milletvekillerini konu edindiği haberini, Türkiye’nin sanki Ermenistan’la olan sınır

BİRAND, BBP AVUKATINI NEDEN SUSTURDU? 

KARAYALÇIN İÇİN MHP PROPAGANDASI 

BİRAND'A BU YAKIŞIR!

Doğan Yayın Holding’e ait Kanal D’nin ana haber bültenini sunan Gazeteci Mehmet Ali Birand, önceki gün Türkiye’yi ziyaret eden Azerbaycanlı milletvekillerini konu edindiği haberini, Türkiye’nin sanki Ermenistan’la olan sınır kapısını açıyormuş gibi sunması dikkat çekti. Birand, haberde kullandığı ifadelerde Azerbaycan’ın Türkiye’ye karşı çok tepkili olduğu, Azerbaycan Başkanlık Sarayı’ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Gül’ün bile isminin anılmadığını belirtirken, izleyicilerine ‘AKP Azerileri satıyor, Ermenilere kapıları açıyor’ şeklinde özetlenebilecek bir mesaj vermeye çalıştı.

“NE VATAN HAİNLİKLERİ NE ERMENİ PİÇLİKLERİ KALDI”
Kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik bu ani sempatisi  dikkat çeken Birand, 25 Aralık 2008’de ‘Ne özrü ulan!’ başlığıyla Posta’da kaleme aldığı yazısında ise, Ermenilerden özür dileyenleri eleştirenler için şu cümleleri yazmıştı: “Türkiye'de olaylardan 93 yıl sonra, ilk defa bir sivil toplum hareketi başlatılmış ve resmi ideolojinin dışına çıkılmıştır. İmza sahipleri, bu toplumun önemli isimleri oldukları için, kısa zamanda tartışma tırmanıverdi. Toplumun bir bölümünün kimyası bozuldu. Ne vatan hainlikleri, ne de Ermeni piçlikleri kaldı. Tepkileri en güzel “...Ne özürü ulan...”cümlesi özetleyebilir.Tartışma aynı zamanda, demokrasi-hoşgörü- fikir özgürlüğüne saygılı olduklarını iddia eden çok kurumun notunu kırdı. AKP'nin demokratlığının ne kadar yapmacık ve yalancıktan olduğu anlaşıldı. Başbakan Özürcüleri suçlayanların başına geçiverdi.”

BİRAND’DAKİ DEĞİŞİKLİĞİN SEBEBİ
Birand’ın birkaç ay önce sempati beslediği  Ermeni tarafından Azeri tarafına geçmesindeki tek ortak nokta ise hükümet aleyhtarlığı. Zira 25 Aralık’taki yazısında Ermenilerden özür kampanyasına destek veren Birand hükümeti eleştirirken, dünkü haber bülteninde de Azerilere yönelik sözde sempati beslerken, hükümeti eleştirdi.

TİJEN MERGEN’E İLGİNÇ SORU
Birand, dünkü haber bülteninde konuk ettiği Tijen Mergen’e sorduğu soru ise dikkat çekti. Ergenekon’un 12’inci dalgasıyla göz altına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen’e, ‘Kızları okula gönderiyorsunuz diye mi göz altına alındınız’ diye soran Birand, Mergen’in cevap vermesini beklemeden ‘Yani kızları okula gönderiyorsunuz diye göz altına alındınız” şeklinde ifadeler kullandı.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.