Ali Ferşadoğlu

Ali Ferşadoğlu

Meşrû ve sağlam bir âile yuvası kurulmazsa...

Meşrû ve sağlam bir âile yuvası kurulmazsa...

Batı felsefesi ve sefih medeniyetine göre insan, bu dünyaya “nefsî arzularını tatmin ile zevk ve lezzet” için gelmiş. Dolayısıyla “hevâ ve hevesi kamçılama, nefsin arzularını tatmin” yoluyla, insanî ve ulvî duygularını değil, nefsî ve behimî duygularını besler, azdırır.

Bu da hedonizmi, yani zevkkolikliği getirir. Bu da, zahmet ve acılardan kaçmayı... Bu da çocuk bakımı, eğitimi ve geçimi gibi sıkıntılara katlanmamayı... Bu da aile müessesesini toplum hayatından silmeyi…

Aynı şekilde, “özgürlük” düşüncesiyle, kendisini çoluk-çocuk, aile bağları ile bağlamak istemiyor. Bu, gayrimeşrû hayatı palazlandırıyor.

Gayrimeşrû hayatın, bilhassa Batıda, başta fert, âile müessesesi ve sosyal hayatı perişan ettiği, çökerttiği apaçık görülüyor. Eğer temelleri, hayâ ve iffete dayalı aile müessesesi kurulmazsa:

* Gayrimeşrû, tamamen başıboş bir hayatta düzen olmayacağından, dolayısıyla huzur ve mutluluk da olmaz.

* Doğan çocukların babası belli olmaz. Soylar karışır, nesiller tanınmaz olur. İnsanî ilişkiler ve akrabalık bağları tamamen kopar. Babası belli olmayan çocuklar korumasız, âile şefkatinden mahrum, nafakasız, ruh ve beden sağlığı bakımından zayıf yetişir. Çocukların kime ait olduğu belli olmadığından, miras meselesinde kargaşalar çıkar. Hukuklar zayi olur. Kadınla erkeğin ortak mahsûlü olan çocuğa sadece anne bakmak zorunda kalır. Veya onu bir mâbedin avlusuna terk edecek veya bir yuvaya verecektir.

Şu halde, çocuk anne-baba şefkatinden, âile eğitimi ve terbiyesinden mahrum kalır. Aile kurumu olmayınca, sosyal hayat çöker. Nesiller belirsiz olunca, kardeş ve akrabaların birbiriyle evlenmesi de kaçınılmaz olur. Akrabalar arası sevgi, saygı, hürmet, yardımlaşma hayal bile edilemez hâle gelir.

Şimdi şu vahim habere göz atınız:

“ABD’de bir annenin 11 ay önce dünyaya getirdiği ikizlerin babalarının farklı olduğu ortaya çıktı. Gebe kaldığı dönemde nişanlısını aldatan kadının foyası, ikizlerinin farklı yüz özelliklerine sahip olmasıyla ortaya çıktı. Telegraph gazetesinin haberine göre, Teksas eyaletinin Dallas şehrinde yaşayan Mia Washington ve nişanlısı James Harrison, 11 aylık Justin ve Jordan adlı ikizlerin farklı yüz özellikleri olduğunu fark ederek DNA testi yaptırmaya karar verdi. Babalık testi sonucunda, Justin ve Jordan’ın aynı babadan olmadıkları ortaya çıktı.” (AA, 18/05/2009)

Serbest hayat, kıskançlıkların azmasına, kavga, yaralama, hattâ cinâyetlere kadar varan hâdiselere sebebiyet verir.

Ya bilgisizlik, sosyal ve ekonomik baskılar ve sâir sebepler yüzünden gizlenen çocuklar, metresler... Ortaya çıkan ilişkiler, evlenmeler, ensest gibi fecî sapıklıklar, aradan geçen uzun seneler ve karmaşık serbest ilişkiler, o cemiyeti ne hâle getirir?


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ferşadoğlu Arşivi