MALİYEYE RÜŞVET GELİRİ
Rüşvetin belgesi mi olur? sözünü tarihe karıştıracağız
Artık rüşvetin de bir belgesi olacak.
Meclise sunulan yargı paketinde bu konuyla ilgili düzenleme yapılıyor.
Devletin dairesinde işiniz var, ama yokuşa sürülüyor
Evrak arasında veya başka bir yolla, devletin memuruna veya sözleşmeli personeline, istediği, beklediği veya umduğu şeyi veriyorsunuz. İşinizi halediyorsunuz, mutlusunuz.
Mutluluğunuz geçip, devletin çalışanı benden bu parayı nasıl alır? Hesabını sorarım moduna geldiyseniz işte tam burada bu yasa devreye girecek.
Rüşveti soruşturacak ilgili makama gidip, vereceğiniz bir itiraf dilekçesi ile Pişmanım diyerek rüşvet verdiğinizi beyan edeceksiniz. Böylece siz vermekten ceza almayacaksınız
Devletin personelinin vicdanı sızlar da sizden daha önce davranıp, aldığı rüşveti üst makama bildirip, aldığını verirse o da pişmanlıktan yararlanacak.
Verenin haklı bir işinin sürüncemede kalmaması için böyle bir yolu seçmesi mazur görülebilir ama..
Veren ile alan anlaşıyorlar
Haksız bir iş yapılıyor. Devletin çalışanı kuruma, devletin vatandaşı da savcılığa aynı gün ve saatte pişmanlıklarını beyan ediyorlar. Rüşvetin sadece yarısı söyleniyor, geri kalanı da cepte kalıyor. Sizce olur mu? bilmem ama bence olur.
Tasarı rüşveti veren ile alanı güvensiz bir alana çekerek ya ihbar ederse korkusunu zihinlerde oluşturmayı hedefliyor.Kanunlaşırsa etkinliğini de görmüş olacağız.
Devlet bu işten de karlı çıkar gibi görünüyor. Kurumlara çalışan tarafından iade edilen rüşveti devlet bütçeye aktararak vatandaşa yol, su, elektrik olarak mı veri verecek? Yoksa rüşveti verene mi geri verilecek onu sonra öğreneceğiz.
Fuzuli Şikayetnamesinde Selam verdim rüşvet değildir deyü almadılar dese de bazen Size
selam getirdim denince kapılar açılıveriyor. Selamı da rüşvet kapsamına almanın vakti gelmedi mi?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.