Kanuni Sultan Süleyman
Dünya devletleri içerisinde kaç ülkenin acaba bir resmi tarihi, bir de gayri resmi tarihi vardır?
Böyle kaç devlet var bilmiyorum ama bildiğimiz bizim ülkemizdir. Özellikle Osmanlı tarihimizin bir resmi bir de gayri resmi tarihi vardır.
Resmi tarih; atalarımızı ve tarihimizi mümkün mertebe yerin dibine sokan cinsten bir tarihtir.
Bir de bu tarihi benimseyip, esas kabul eden kesimler var ki, bu tarih üzerinden hem devletimize hem milletimize sürekli hakaret etmektedirler.
Dünya tarihinde “Osmanlı devletinin, dini ve milli değerler üzerine kurulu bir devlet” olduğu ve 700 yıl boyunca bu ilkeleri sebebiyle dünyaya hükmettiği söylenirken, biz de Osmanlı’nın bu özelliği sürekli yalanlanmakta ve hakaret edilmektedir.
Resmi tarih yalanlarından bıkan dürüst tarihçiler ise kalemleriyle vicdanlarını birleştirerek, Osmanlı Devleti’nin bir insan medeniyeti üzerine kurulu olduğunu ve yedi düvel, üç kıtaya bu kimliklerinden dolayı hükmettiklerini yazmaktalar.
Artık resmi tarihe güven kalmadığı gibi savunanlara da güven kalmamıştır. Yalancının mumu geçte olsa son yıllarda sönmüş ve sönmeye devam etmekte.
¥
İşte bu haftaki kitabımız, bu mumu söndüren önemli bir eser. Tüm dünya millet ve tarihçilerinin hayran kaldığı Kanuni Sultan Süleyman’ı anlatan bir kitap.
Yine bütün dünya, Kanuni Sultan Süleyman’ı “Muhteşem Süleyman” diye tanırken, içimizdeki fesatçılar, “Muhteşem Süleyman’ı” haremden çıkmayan hovarda bir padişah olarak anlatmaya devam etmekteler.
Kitabı okudukça malum fesatçılara hep beddua ettim. Neredeyse kitabın her her sahifesinde “Allah belanızı versin” demekten kendimi alamadım.
Bir de burada söyleyeyim. “Allah belanızı versin.”
¥
Ötüken Yayınları’ndan çıkan Kanuni Sultan Süleyman’ı tarihçi Yılmaz Öztuna kaleme almış.
Yılmaz Öztuna, güvenilir tarihçilerimizden birisidir ve resim tarih yalancılarının, tüm yalanlarını belgelerle ortaya koymuştur.
Kitapta Kanuni’nin seferleri ve seferlerdeki haleti ruhiyesi anlatılmakta. Doğrusu kitapta Kanuni’nin ne zaman İstanbul’a uğrayıp, haremle ilgilendiğini bir türlü bulamadım.
Eserin önsözünde Kanuni için şöyle bir soru var:
“Kanuni’nin, Türk ve dünya tarihindeki yeri nedir?” Verilen cevap ise şöyle:
“Belki tarihimizde ondan daha büyük dehaya sahip birkaç devlet başkanı gösterilebilir. Ama onun ihtişamında bir hükümdarı değil Türk tarihi, henüz cihan tarihi kaydetmedi.
Onun için batılılar ısrarla “Muhteşem Süleyman” demişlerdir. “Cihan Hakanı” diye anılmıştır.
Elbette bütün dünyaya hükmetmemiştir ama “Pax Ottomana”yı kurmuştur. “Osmanlı Düzenini” kabul ettirmiştir.
Cihan devleti, dünyaya hâkim olan devlet demek değildir, zaten tarihte böyle bir devlet olmadı.
Rızası olmaksızın yeryüzünde herhangi bir değişikliğinin yapılmadığı devlet demektir. İşte bu devlet, Osmanlı Devletidir. Kanuni bu yüzden cihan padişahıdır.
Eser hakkında bilgi için; Ötüken Yayınları 0212- 251 03 500212- 251 03 50
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.