TSK’nın tarafsızlığına aykırı
Genelkurmay başkanımız sayın İlker Başbuğ’un işinin kolay olmadığını biliyoruz. Sıkıntılarını anlamamak mümkün değil. Bir taraftan kurumuna leke getirmeyecek, öte taraftan kurum içinde yanlış yapanları ayıklayacak, emekli olanlarla bile ilgilenecek. Karine aksi sabit oluncaya kadar herkesin suçsuzluğu olduğuna göre bir komutanın kışlasında vazife yapmış mesai arkadaşlarıyla en azından suçları sabit oluncaya kadar meşgul olması yadırganmamalı.
Bunlar tamam. Fakat bir şey var ki o tamam değil.
O yadırganır.
TSK birtakım mesajlar vermek ihtiyacında olabilir. Web sayfaları da her zaman yetmez. O zaman elbette kamuoyu oluşturmak için medya unsurlarından faydalanacaktır. Ne var ki bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de medya organları değişik dünya görüşlerini aksettirirler. Onun için TSK gibi büyük bir müessese, milletine medya üzerinden mesaj verecekse bunu yalnızca bir dünya görüşünün mümessilleriyle yapamaz.
Yapılırsa ben bu gruba yakınım intibaı doğar. Muvazzaf bir genelkurmay başkanı ilk defa bir tv programına konuk oldu. Bir değerli adımdır. Ama karşısındaki hanım o kadar taraflıydı ki bizzat Başbuğ, yer yer onun sözlerini dengelemek zorunda kaldı.
Şimdi merak edilen şudur?
İlker Başbuğ neden üçüncü keredir aynı medya grubuna konuşmaktadır? Aynı şekilde diğer taraftan bir gruba konuşması da hata olurdu. Doğrusu şudur. Bir açık oturum yapılırdı. O oturuma muvazaa izlenimi vermeyen söz sahipleri çağrılır, her şey tartışılarak konuşulurdu.
Yönlendirici soru, kışkırtıcı tavır.
Bu olmaz.
Fakat oldu...
Yalnızca iktidara muhalif bir kesimin gazete, gazeteci ve televizyonuna konuşmak. Hükümete hınç duyan üsluptaki birine misafir olmak. Kabulü mümkün değildir. Yapılan TSK’nın tarafsızlık ilkesine aykırı. Sorular paket içinde sorulduğu için zaten sayın Genelkurmay Başkanı da şöyle işte doğrusu tam da bu dedirtecek bir söz söyleme fırsatı bulamadı. Sonuçta şu manzara çıktı. Asker alıngan. Duygusallık etkisi bırakmak yeter mi?
Öyleyse yapılacak olan TRT’de bir açık oturum tertipleyerek her kesimden yazar çağrılıp onlarla her şeyi açıkça, dirayetle, enine boyuna konuşmaktır.
Bu sivil anlayış olur.
Bu demokratik üslup olur.
Bu yeni zamanlar TSK’sının olgunluğunu gösterir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.