Saatler 12 Hazirana ayarlı
2011 miladi yılına girdik.
Herkese başarı dolu, huzur dolu bir sene diliyoruz.
Artık bütün Türkiye’de saatler 12 Hazirana ayarlı. Önümüzde şüpheli, sallantılı bir 12 ay mı var, yoksa her seneden farksız bir sene mi? Eskiden seçim yılı dendi mi işler durur, politika vaatler yağdırır, bürokrasi işlemez, vatandaş iş yaptıramaz, gecekondular alıp başını giderdi. Topyekûn önlenemezse de son 8 yılda bu manzara artık böyle değil.
ABD’deyiz. Burada da 3 Kasımda senato yenileme ve temsilciler meclisi seçimi vardı... belediye seçimi yaşadık. Hayat aynen devam etti Amerika’da ne siyasi ve ne de mahalli seçimlerde miting, afiş, pankart, duvar, çevre ve ses kirliliği yaşanıyor. Bir yabancının seçim takvimini anlaması imkânsız. Sadece yol kenarlarında çimenlere küçük sac levhalar dikiliyor. Onlarda adayların adı var.
Biz de artık birtakım kötü alışkanlıkları arkada bırakmalıyız. Hükümet, seçim süreci olmasına rağmen bütün hızıyla çalışmalı.
Devlet çarkı hız kaybetmemeli.
Bürokrasi ipe un sermemeli.
Belediyeler rehavete düşmemeli.
Fırsatçılar, orman yağmalayarak veya kaçak kat çıkarak yahut, yeşil alan gasbederek gayrimenkul talanı yapamamalı. Ve partiler, mutlaka vasıflı elemanları aday göstermeliler. Buraya gelen siyasi temsilcilerimiz, önce bizim gözümüzü doldurmalı.
Dediğimiz gibi son 8 yıldaki seçimler farklı oldu. Yine bazı suiistimaller yaşandı ama önceki zamanlardaki kadar değil. Şimdi daha da ders almış olarak çok ciddi tedbirler koymalı. Disiplinler, çalışmalar gevşememeli. Şu reformlar durmamalı.
İşler tavsarsa ne 2023 vizyonu ve ne de 2071 ufku yakalanabilir.
Saatler, dakikalar, saniyeler 12 Hazirana ayarlı.
Göreceksiniz ne kadar çabuk gelecek.
Ne demişler?
-Bir şeyin vukuu mutlaksa onu olmuş bil!
Tutun ki yarın 12 Haziran.
*
HOCA
Bu bir kitap adı. Birkaç gündür Gürkan Zengin’in bu eserini okuyorum. Hoca, Dışişleri Bakanı Prof. Ahmet Davutoğlu’nun hariciyedeki unvanı. Kitap bir Davutoğlu doktora çalışması gibi. Çok iyi takip edilmiş. Çok iyi gözlemlenmiş. Sık sık Hoca’nın kitabından, konuşmalarından aktarmalar yapılmakta. Heyecanla hatta soluk soluğa okunuyor. Bu kitabın BKY’de çıkmamış olmasına itiraf etmeliyim ki hayıflandım. Ülke olarak çok işler başardık, çok işler de başaracağız. Davutoğlu ile yıllar evvelinden paralel duruşlarla ufuklara bakmamız da bizi ayrıca memnun etmekte. HOCA’yı herkes acilen okumalı. Ahmet Davutoğlu, siyasette, hariciyede, dünyada bir abide şahsiyet ismi olmuştur. İşte ondan bir cümle: “Tek boyutlu, tek renkli düzenler yaşayamazlar. Zaten düzen dediğimiz şey birçok rengi bir araya getirdiğimizde bir anlam ifade eder. Öyle bir resim düşünün ki bir tek renkten ibaret olsun. Ya da öyle bir mimari düşünün ki tek bir motifle ortaya çıkartılmış olsun. Ya da bir kilim düşünün ki ikinci bir unsur barındırmasın. Düzen dediğiniz şeyde mutlaka farklılıklar olacak...” Hoca/Gürkan Zengin. İnkılap-2010
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.