PKK-BDP de, Siyonist de aynı şeyi istiyor!
Dün, PKK-BDP’nin “çözüm önerisi”ndeki “ayrışma ve İslam düşmanlığı”na dikkat çekmiştim. Bugün aynı paketteki bazı taleplerin, “Siyonistlerin öneri ve temennileriyle nasıl da örtüştüğü”nü göz önüne sermek istiyorum.
“Siyonizm”in eğitim üslerinden Amerika’daki Columbia Üniversitesi İnsan Hakları Araştırmalar Enstitüsü’nden Barış İnşası ve Haklar Programı Müdürü Yahudi kökenli Prof. David L. Phillips, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen “Kürtler, Türkiye ve İmralı Barış Süreci: Tarihi Bir Fırsat” başlıklı “10. Kürt Konferansı”nda “Türkiye’nin parçalanması”nı istedi. Ancak daha dikkat çekici olan, “barış” için Siyonist’in önerileri ile PKK-BDP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu çözüm paketindeki önerilerin bire bir benzerlik göstermesi.
İşte size, ABD Dışişleri Bakanlığı ve BM Genel Sekreterliği eski üst düzey danışmanlarından Siyonist Phillips’in ve PKK-BDP’nin çözüm önerilerindeki bire bir benzerlikler:
1- Siyonist, “Anayasal reform” önerip, “Anayasa’daki etnik kimlik ibareleri değişmeli” dedi. PKK-BDP de “her türlü ırk, cinsiyet, dini-mezhebi ayırımcılığı ortadan kaldıran yeni bir anayasa” ve “Kürtlerin bir halk olarak bütün haklarıyla birlikte tanınması”nı, “Kürt toplumu başta olmak üzere tüm kimliklerin tanınması”nı istedi.
2- Siyonist, “TMK ve TCK’daki bazı maddelerde reformlar yapılmalı” dedi. PKK-BDP de “yeni yasal düzenlemeler” istedi; bu kapsamda “TMK’nın kaldırılması”nı, “TCK’nın pek çok maddesinde değişiklik yapılması”nı önerdi.
3- Siyonist, “bazı bölgelere ek yetki” verilmesini, “anayasal reform içerisinde özerklik” yetkisinin yer almasını, bunun “egemenliğe giden yol” önemli olduğunu, “yerel kurumlara özerklik hakları” verilmesini, “yerel düzeyde yasama, yürütme ve yargı organları kurulması”nı istedi. PKK-BDP de “demokratik siyasal mücadele koşullarının sağlanması”nı, “silahlı terör güçlerinin siyasal yaşama dahil olması”nı, “özel yetkili mahkemelerin kaldırılması”nı, “polisin her türlü yetkilerinin sınırlandırılması”nı, “Demokratik Ulus, Demokratik Vatan, Demokratik Cumhuriyet ve Demokratik Özerklik olguları”nın tartışılmasını, “demokratik ulus ve eşit haklar üzerinden yeni bir Cumhuriyet kurulması”nı, “merkezi otoritenin yetkilerinin kısıtlandığı yeni bir idari reform” yapılmasını önerdi.
4- Siyonist, “ekonomik ve kültürel özerklik” için “eğitim, azınlık dillerinin okullarda kullanılması, yerel kamu ve kuruluşlarının kendi yerel dillerinde işlerini yapması, basın ve medyanın yerel dilde yayın yapması konusunda kültürel özerklik” istedi. PKK-BDP de “anadilde eğitim hakkının anayasal güvence altına alınması”nı, “Milli Eğitim müfredatındaki din dersleri dahil olmak üzere bütün müfredatın laikleştirilmesi”ni, “kamusal alanda anadilde hizmet verilmesi”ni önerdi.
5- Siyonist, “yerel kolluk kuvvetleri oluşturulmalı” dedi, bunun için “silahlı çatışmaya girenlerin yerel kolluk kuvvetlerine katılması”nı istedi. PKK-BDP de “koruculuğun kaldırıması”nı, “ordu ve polisin yeniden yapılandırılması”nı, “demokratik siyasal mücadele koşulları sağlandıktan sonra bütün silahlı güçleri (teröristlerin) siyasal yaşama dahil olması”nı önerdi.
6- Siyonist, barışın tesis edilebilmesi için, çatışan PKK ile TC arasındaki görüşmelere “üçüncü bir tarafın katılımı”nı gerekli gördü. “Barış tesisi ancak arabulucuların ve üçüncü tarafın katılımı ile mümkün olabilir” dedi. PKK-BDP de, “silahların susması için üçüncü bir gözlemci gözün olması şarttır” diye aynı şeyi önerdi.
7- Siyonist, barış sürecinin canlanması için “PKK’nin terör örgütü listesinden çıkarılması”nı istedi. PKK-BDP de, “Öcalan’ın tecrit edilmemesi”ni, “Öcalan’ın siyaset yapma hakkının tanınması”nı, PKK-KCK’yı aklayacak şekilde “örgüt üyeliği suçu”nun yeniden düzenlenmesini, “başta KCK olmak üzere ceza almış tüm teröristlerin ‘toplumsal yaşama yeniden dahil olma yasası’nın çıkarılması”nı, “Avrupa’da sürgünde bulunanlar ile Mahmur Kampında yaşayan” teröristlerin dönüşünün sağlanmasını, “bütün silahlı güçlerin (teröristlerin) siyasal yaşama dahil olmasının”, yani “PKK’nın terörist olmaktan çıkarılması”nın şartlarının oluşturulmasını önerdi.
8- Siyonist, “Suriye’de PYD’ye uluslararası finansman sağlanması”nı istedi. PKK-BDP de, “Rojava’da Kürt halkının statüsü tanınmalı, Kürtler arasındaki yapay sınırlar kaldırılmalı” diyerek aynını önerdi.
9- Siyonist, “başarısızlıklarının bedelini bir şekilde ödeyecektir” diye Erdoğan’ı tehdit etti. PKK-BDP de, sık sık, istedikleri şartlar kabul edilmezse, onların istediği barış şartları sağlanmazsa “daha kanlı bir savaş”a gidileceğiyle tehdit ediyor.
Bu bire bir benzerliklere bakıp “Siyonistler PKK-BDP’nin maşası” mı dersiniz, yoksa “PKK-BDP Siyonistlerin maşası” mı? Sizde hangisi daha doğru?
Şimdi bir de Hükümet’in “Demokratikleşme Paketi”ni inceleyip, neler olduğunu anlamaya çalışın! Anlayabilirseniz...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.