İçişleri Bakanı niçin gizliyor?
Terör örgütüne karşı pek çok kişiden farklı bir tutumu var İçişleri Bakanının. Öyle taviz verecekmiş, idare-i maslahat yapacakmış, çeşitli mülahazalarla örgütün kazanımlarına göz yumacakmış gibi bir duruşu yok(tu).
Ancak Bakan Şahinin, PKKya destek veren ülkeleri açıklamasıyla durum değişti. Sanki Bakan, imaj değişikliğine gidiyor, baskıya dayanamamış da gidişata uyma gereğini hissetmiş, artık PKKya karşı demir yumruklu bir İçişleri Bakanı olmayacakmış gibi. Nitekim, PKKya destek veren ülkeler olarak sadece Suriye, Irak, İran ve Ermenistanı sayıyor.
PKKya yardım eden ülkeler sadece bunlar mı yani?
Peki ABD nerede?
O ABD ki, Kuzey Irakta Kürt devletini kurdu. Çekiç Güç uçaklarıyla PKKya askeri ve teknik malzeme, gıda ve giyecek yardımında bulundu. Örgütün Kuzey Irakta yerleşip kök salmasına, her türlü eğitim kampı ve üsleri kurmasına, lojistik destek sağlamasına izin ve destek verdi. Türkiyenin operasyonlarını engelledi. PKK teröristlerine askeri eğitim verdi. Çekiç Güçün Kuzey Irakta oluşturduğu Kürt devleti, PKKya lojistik destek sağladı, otorite boşluğu bölgeyi PKK için elverişli bir alan haline getirdi.
Baştan beri PKKya dost olan ABD, PKK ile direkt teması 1984te kurdu. 1991den beri iyi ilişkiler içinde. 2003te PKKnın güçlenmesine yardım etti. 2004te Saddamdan kalan silahları ve patlayıcıları verdiği PKKyı İsrailin güvenliği için gerekli gördü. Iraktaki Balckwater üzerinden PKKlılara her türlü yardımı yapıyor, bombacı ve keskin nişancı yetiştiriyor. Washingtonda PKK sempozyumu düzenledi.
Ya Almanya?...
Başbakan, 28.09.2012de verdiği demeçte Fransa ve İskandinav ülkeleriyle birlikte Almanyayı teröre destek veren ülkelerden saydı. Başbakanın açıklamasından 2 ay sonra İçişleri Bakanının Almanyayı liste dışı bırakması nasıl ve neyle açıklanacak?
PKK, Almanyada 3 bölge ve bu bölgelerin altında 28 ayrı birim halinde örgütlenmiş. Bu birimlere bağlı daha alt birimler ve hücreler var. Lobi çalışmaları yapıyor, siyasi destek alıyor, maddi katkı sağlıyor, ticari faaliyetler yapıyor, bağış kampanyaları adı altında milyonlarca Euro para toplayıp transfer ediyor. Başbakanın ifadesiyle PKKnın Almanyada 6 milyar Euro değerinde parasal kaynağı var. Deniz Fenerine kan kusturan Almanya, PKKnın parasal oyunlarına göz yumuyor. Roj TVnin yanısıra Serxwebun, Sterka Ciwan gibi yayınlar ile bir çok internet sitesi ve değişik isimler altındaki dernekler, Almanyadaki Kürt gençlerinin PKKya katılmasını sağlıyor.
Bütün bunlara rağmen İçişleri Bakanının Almanyayı liste dışı tutmasının anlamı ne ola ki?
Bu arada İsrail nasıl unutulur? Terör örgütü ile İsrail arasındaki bağlantı gün gibi ortada iken... İsrailin PKKyı taşeron olarak kullandığı açıkken... PKKnın kimi eylemlerinin, bölgede İsraile ihale verilmesi üzerine kesilmesi gibi gerçekler varken... MOSSADın KCK yönetimi ile temas halinde olduğu, PKKlılara eğitim verdiği, yardım ve kontrol ettiği biliniyorken...
İngiltereyi liste dışı bırakmak mümkün mü? PKK içinde İngiliz MI6dan ajanlar olduğu, örgütün Cemil Bayık kanadını bu birimin kontrol ettiği, bazı İngiliz milletvekillerinin Şamda Apoyla görüştüğü, İngilterede PKKnın birçok gazete ve dergisi yayımlandığı, İngiliz gazetecilerin Kuzey Irakta PKK için kuryelik yaptığı, PKKnın Avrupa temsilcisinin İngiliz Parlamentosunda PKKyı anlattığı ve daha niceleri gerçek iken...
Fransada Kürt Enstitüsü açıldı. PKKnın radyoları ve dergileri bulunuyor, ticari faaliyetleri var. Fransa, PKK eliyle bölgede zemin tutma yarışında. Ya Rusya? Öcalan 1992de Şamda Rusya ile ilk görüşmeyi yaptıktan sonra Rusyada Kürt Radyosu yayına başladı, Moskovada Kürt Sempozyumu düzenlendi, PKK Rus Meclis binasında basın toplantısı yaptı. 1997de Rus Milletvekilleri Apoyu ziyaret etti. Suriyeden kaçan Öcalan bir süre Rusyada kaldı. Rusya şimdi biraz geri duruyorsa bu, Türkiyenin, PKKya olan desteğini dondurması karşılığında Çeçenistanı Rusyaya satmasından değil mi?
Hollandada Sürgünde Kürt Parlamentosu toplandı, Kürdistan Kültür Festivali düzenlendi, PKKnın istihbarat bürosu ve Kurd-Ha haber ajansının bürosu bulunuyor.
Danimarkada Kom-Kar ve Kürt Kadınlar Birliği dernekleri kurulu. 1994te PKK sempozyumu düzenlendi, 1995te ERNK büro açtı. Radyo Botan, Radyo Welat ve Kürdistan Radyoları yayında. İspanyada PKKnın resmi temasları oldu, Kürdistan Enformasyon Merkezi ve PKKnın radyosu açıldı.
Güney Afrika Cumhuriyetinde PKKnın bürosu var. İsviçrede PKK destekli 17 dernek, Radyo Lora ve Kürdistan Resiste Dergisi yayında. Lozanda Kürdistan Sempozyumu düzenlendi. PKKnın irtibat bürosu ve kampı var.
Belçika MED TVnin yayınlarına, Sürgündeki Kürt Parlamentosuna izin verdi.
İtalya Apoya villa tahsis etmişti. PKK destekli Kürdistan Sempozyumu yapıldı. Kürdistan Enformasyon Ofisi açıldı. Bir heyet Şamda Apoyu ziyaret etmişti. ERNK temsilcisi Kani Yılmaz Kırmızı Bültenle aranırken, İtalyada basın toplantıları yapıyordu. PKKnın; Kanada, Avusturya, Finlandiya, Suudi Arabistan, Avustralya ve Norveçte de bazı faaliyetleri bulunuyor
Abdullah Öcalanın, yakalandıktan sonraki ifadelerinde söyledikleri, birinci ağızdan itiraf niteliğinde. Öcalan, PKKya yardım eden devletleri tek tek sıralıyor. Bunlar arasında İçişleri Bakanının liste dışı bıraktığı Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa, Amerika ve Lübnan da var.
Bunları niçin gizleme gereğini hissediyorsunuz, niçin bunlara yer vermiyor, yokmuş gibi davranıyorsunuz Sayın Bakan?
Başbakanın daha önce yaptığı açıklamalarla da çelişmiş, bir nevi Başbakanı yalanlamış olmuyor musunuz?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.