Paralelcilerin Olimpiyat Birinciliği Oyunları
Paralel örgüte ait okulların reklamlarını gazetelerde, televizyonlarda, internette ya da billboardlarda görmüşsünüzdür. Bilmem hangi okulları veya okullarından bir öğrenci dünya matematik, biyoloji veya çevre olimpiyatlarında birinci olmuştur. Reklamı gördüğünüzde başarılarını mutlaka takdir etmişsinizdir.
Peki paralel eğitimciler gerçekten de bu kadar başarılı mı?
Onları sıkı sıkıya takip eden ve kurnazlıklarını not eden Amerikalı bir grup anti-cemaatçi olmasaydı bizler hala paralel eğitimcileri başarılı sayacaktık.
Neyse ki bu ecnebi grup üşenmeyip cemaatin eğitim alanında yaptığı takiyyelerin çoğunu tespit edip ifşa etti ve bizler de hedefleri için her yolu mübah gören bu grubun eğitim alanındaki oyunlarını öğrenmiş olduk.
Bizim yerimiz, sizin de zamanınız dar olduğu için bu yazıda cemaatin sadece çevre olimpiyatlarındaki hilelerinden örnekler verelim.
Hile 1: Cemaatin 160 ülkedeki okulları ve öğrencileri her yıl dünya çevre olimpiyatlarına katılıyor. Olimpiyatları ISWEEEP (www.isweeep.org), GENIUS (www.geniusolympiad.org), INESPO (www.inespo.org) ve INEPO (www.inepo.com) gibi kuruluşlar düzenliyor. Bilin bakalım bu kuruluşlar kimlere ait?
Tabii ki Cemaate.
Yani dünya olimpiyatları dedikleri yarışmaları cemaat kendisi düzenliyor.
Hile 2: Bu olimpiyatlara katılan bilimsel projeler kendi aralarında bir sirkülasyon içinde. Bir olimpiyatta gösterilen bir proje diğer bir projede başka bir öğrenci veya okul tarafından tekrar gösteriliyor ve ödül alıyor. Tüm proje sirkülasyonları cemaate ait okullar arasında yapılıyor. Projelerin tamamı dereceye giriyor ve tüm ödülleri cemaat okulları veya öğrencileri kazanıyor.
Hile 3: Kimse fark etmesin diye bazı olimpiyatlarda okul adıyla katılınıp öğrenci ismi verilmiyor, bazılarındaysa öğrenci ismi verilip okul ismi verilmiyor.
Hile 4: Bazı projeler daha önce bilimsel dergilerde yayınlanmış makalelerin aynısı. Başka bir deyişle okullar fikri mülkiyet hırsızlığı yapıyor. Daha net söylemek gerekirse; bazı projeler çalıntı.
Şimdi de aynı projenin cemaat okullarınca veya öğrencilerince farklı olimpiyatlarda danışıklı dövüş şeklinde ödüllendirildiğine örnekler verelim;
Proje Başlığı: The investigation of the extraction of noble metals from sulphide ores by the sulphite – bisulphite – tiosulphate solutions
Ülke: Kazakistan
INEPO 2007 Ödülü: Mahayeva adlı öğrenciye verildi. Okul adı yok.
INEPO 2008 Ödülü: Aygerim Mustafaeva adlı öğrenciye verildi. Okul adı yok.
INESPO 2010 Finalisti: Öğrenci adı yok. Pavlodar Lisesi (bir cemaat okulu)
ISWEEEP 2011 Onur Ödülü: Bagdat Zhumamurat ve Alexandr Vauli isimli öğrencilere verildi.
Görüldüğü gibi proje aynı ama okullar ve öğrenciler farklı. Yukarıdaki dört farklı olimpiyata da katılan projenin başlığında geçen thiosulphate kelimesi dördünde de yanlış olarak tiosulphate olarak yazılmış.
Proje Başlığı: Antimicrobial and mosquito repellent property of thanaka (Hesperethusa crenulata) with the different solvent extracts
Ülke: Myanmar
· GENIUS 2011; Öğrenciler The Ngone Oo, Mashiad Mostafa; Okul adı yok
· ISWEEEP 2011; Öğrenciler Khaing Thu, Aisha Medha; Okul adı yok
· INEPO 2011; Öğrenciler Yadanar Tin, Yin Htin Wang; Okul adı yok
· INEPO-Eurasia 2011 Bronz madalya;Öğrenci adı yok; Okul adı yok
· INESPO 2011; Öğrenci adı yok;Okul: Horizon International School (cemaate ait)
Proje Başlığı : Removing phenol from waste water using tea waste
Ülke: Kosova
· INEPO 2009 Ödülü; Öğrenciler: Merve Nur Cengiz, Luljeta Januzi; Okul adı yok
· INESPO 2010 Ödülü; Öğrenci adı yok. Okul: Mehmet Akif College
· GENIUS 2011 Ödülü;Öğrenciler: Fatlind Dervishi, Kujtim Miftari; Okul adı yok
Not: Mehmet Akif College bir Cemaat okuludur. "Used Tea Waste Adsorption for Removal of Phenol from Synthetic and Kosovo Industrial Waste Water" isimli bir makale the Journal of International Environmental Application and Science adlı bir dergide 2010 yılında yayınlandı.
Proje Başlığı: The use of ground blast furnace slag, chrome slag and corn stem ash as a coating against the corrosion
Ülke: Mozambik
INEPO 2012 finalistleri;Öğrenciler: Kelvin Tembe, Ayilton Palate; Okul adı yok.
GENIUS 2011; Ögrenciler: Felix Ubisse Junior, Ayilton Pedro Palate; Okul adı: Willow International School (okul adı başka kaynaklardan bulunmuştur)
INESPO 2010 finalist; Öğrenci adı yok. Okul adı: Liria (Arnavutluk’ta Sema Vakfınca işletilen bir Cemaat okulu)
"The use of ground blast furnace slag, chrome slag and corn stem ash mixture as a coating against corrosion" isimli makale Construction and Building Materials, (Cilt 25, sayı 11, k Kasım 011, Sayfa 4197-4201) dergisinde yayınlandı. Yazarlar Hanifi Binici (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi) ve Orhan Aksoğan (Maltepe Üniversitesi)
Proje Başlığı: Phytoremediation potential of Amaranthus Sp. for heavy metals contaminated soil of oil producing terrytory [sic]
Ülke: Kazakistan
GENIUS 2011; Ögrenciler: Syrym Ashir, Akarys Dairabayev Okul: Aktau KTL (Kazak Türk Lisesi)
INEPO 2012 finalist; Öğrenciler Akarys Dairabayev, Ibragim Zhussipbek; Okul adı yok
Aynı isimde bir makale Tulsa Üniversitesinde 2003’teki bir konferansta sunulmuştu. Hatta her iki makalede de territory kelimesi terrytory şeklinde yanlış yazılmış. Yazarlar Kazakh National Üniversitesinden A.B. Bigaliev, K.K. Boguspaev ve E.T. Znanburshin
Bunlar gibi daha bir çok örnek verebiliriz ama mesele anlaşıldı herhalde. Olimpiyatları düzenleyen cemaat kurumları, ödülleri alanlar yine cemaat okulları veya öğrencileri. Yarışmalar her ne kadar dünya olimpiyatları olarak lanse edilse de gerçekte cemaat olimpiyatları…
Özetle; Cemaat eğitimde de takiyyeye başvurup dünya olimpiyatları adı altında düzenlediği yarışmalarla kendi okullarını ödüllendiriyor. Böylece insanlar da okullarda kaliteli eğitim verildiğini zannedip çocuklarını cemaat okullarına göndermiş oluyor. Cemaat daha da zenginleşirken mütedeyyin öğrenciler militanlaştırılıp öylece mezun ediliyorlar.
Cemaat okullarını bilmem ama takiyyeye dayalı bu eğitim düzeni bir olimpiyat birinciliğini hak ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.