TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN ÖZELLİKLERİ
1- Türk milliyetçiliği ister azınlıktan ister çoğunluktan gelsin her türlü ırkçılığa, dar kavmiyetçi, bölgeci ve mezhepçi zihniyetlere karşıdır.
2- Türk milliyetçiliğinin gayesi Müslüman Türk milletini iki cihanda da aziz ve mes'ud kılmaktır.
3- Türk milliyetçiliği kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı değil birleştirici, bütünleştiricidir. Bölen, ayrıştıran, kutuplaştıran asla milliyetçi olamaz.
4- Türk milliyetçiliğinin manifestosu "İstiklâl Marşı"mızdır. Türk milliyetçiliğinin üzerine bina olduğu kıymetler millî marşımızda geçen "ezan, iman, vatan, sancak, mabed, şüheda, istiklâl..." gibi kıymetlerimizdir.
5- Türk milliyetçiliği, reaksiyoner değil, aksiyoner bir harekettir.
6- Türk milliyetçiliği "gazâ ve cihad anlayışı"ndan hareket eder. Türk milliyetçileri Çeçenistan'da Ruslara, Karabağ'da Ermenilere karşı savaşmışlardır. Bugün de Suriye'de haçlı-şii-nusayri-pkk ittifakına karşı mücadele etmektedirler.
7- Türk milliyetçiliğinin vatan anlayışı Meriç ile Zap suyu arasında sınırlı değildir. Fas'tan Açe'ye, Mostar'dan Kaşgar'a kadim medeniyetimizin uzandığı bütün bir coğrafya bizim vatanımızdır.
8- Türk milliyetçiliğinde vatan toprağı mukaddestir. Çünki millî-manevî hayat o toprak üzerinde neşet eder. Bir karış vatan toprağına bu derece ehemmiyet veren Türk milliyetçisi vatan toprağının kirletilmesine, erozyona uğramasına da asla müsaade etmez.
9- Türk milliyetçisinin vatan sevgisi kuru bir lakırtıdan ibaret değildir. Türk milliyetçisi vatanını cennete benzetmeye gayret eder. Şehirlerini ona göre tanzim eder, meskenini o estetik anlayışa göre inşa eder. Gri-ruhsuz şehircilik anlayışı milliyetçilik açısından kabul edilemez.
10- Türk milliyetçisi yeşili sever. Bir fidanı toprakla buluşturanın o fidan ağaç olup baki kaldıkça amel defterinin kapanmayacağını bilir. Türk milliyetçisi en az kendi yaşı adedince vatan toprağına ağaç diker ve dikilenleri de muhafaza eder.
11- Türk milliyetçiliğinin olmazsa olmazı Türkçe'yi iyi konuşmak ve yazmaktır. Türk milliyetçisi Türkçe'nin en büyük edipleri Fuzulî'nin, Bakî'nin mısralarını bilir, Dede Korkut'tan Yunus Emre'ye, Mehmed Âkif'e uzanan hakiki Türkçe ile konuşur.
12- Türk milliyetçisi iki yüz kelime ile sınırlı kuşdili mesabesindeki bir dille konuşmaz. Türk milliyetçisi Safahat'ı, İstiklâl Marşı'nı, Mecelle'yi lügate bakmadan anlayabilecek zengin bir lisan ile konuşur.
13- Türk milliyetçisi evvela Şanlı Peygamberimizin-aleyhisselam- ve Raşid Halifelerin -radıyallahu anhüm- devri olmak üzere Sakalardan, Hunlardan günümüze bütün bir tarihimizi okur ve bilir.
14- Başbuğ Türkeş ve Muhsin Başkan Türk milliyetçiliğinin kutup yıldızlarıdır. Lâkin ne Rahmetli Türkeş "Son Başbuğ”dur, ne de Rahmetli Yazıcıoğlu "Son Başkan/Reis"tir. Müslüman Türk milletinin içinden biiznilah nice Başbuğlar, Başkanlar çıkmaya devam edecektir.
15- Türk milliyetçilerine göre Türkiye, 1923'te değil 1040'taki Dandanakan Savaşı'nda Tuğrul ve Çağrı Beylerin galibiyeti neticesinde kurulmuştur. 1040'tan 1299'a (yahud 1283) kadar Selçuk Hanedanının idaresindeki Türkiye'yi, bu tarihten 1922'ye kadar Osman-Ertuğrul Hanedanı yönetmiştir. 1923'te ise değişen sadece yönetim şeklidir. Yoksa devlet yine aynı devlettir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.