Bürokrat Angaralılar
Ankaralı bürokratları birbirleriyle tanıştırmak ve onların sosyal, kültürel ve ekonomik dayanışma ve yardımlaşmasına yardımcı olmak, Ankara’nın yetiştirdiği veya Ankara’ya hizmet vermiş kişileri tanıtma gibi bir görevi kendilerine şiar edinmiş gönüllülerin olduğunu biliyor muydunuz? İşte bunlar şimdilerde kısa isimleriyle BADER olan Bürokrat Ankaralılar Derneği çatısı altında bir araya gelmişler. Başkanlığını elan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev ifa eden Av. İbrahim Taşkesti’nin üstlendiği derneğin çalışmalarının birçoğunda yanlarında, yörelerinde olmaya gayret ederken kuruluş ilkelerinde devlet yönetiminde görev yapan-yapmış Ankaralıların; bilgi ve birikimlerini, Ankara’nın unutulan kültürel değerlerini canlandırarak tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerini tanıtmayı dernek faaliyetlerinin birinci sırasına aldıklarına da şahitlik ediyoruz.
Ankara ve Ankaralılık bilincine sahip hemşerileri bir araya getirmeyi hedefleyen derneğin Altındağ Belediyesi’nin Hamamönü semtindeki Kabakçı Konağı’nda aylık olarak devam eden sohbet toplantılarına bugüne kadar değişik isimler farklı konularda konuşma yaptılar. Vedat Güneş ile birlikte katıldığımız sohbette konuklara protokol kuralları ve zaman yönetimi bilgilerini aktarırken, Turgut Özal’dan günümüze kadar Başkanlık Sistemi ile ilgili gelişmeleri Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın verdi. İlahiyatçı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal "Peygamber Tasavvuru ve Sünnet Anlayışı" konulu söyleşi güzel bir katılımla gerçekleşirken "Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" konulu toplantıya eski bakanlardan Nihat Ergün katıldılar. 2004 yılında köye benzeyen ilçenin modern bir şehre dönüşmesinde katkısı olan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın da konuşmacı olduğu programlarda Prof.Dr. Hasan Ayrancı "Kentleşme Perspektifinde Başkent Ankara" konulu söyleşilerindeki isimlerin Ankaralı olması dikkat çekmektedir.
Dernek yetkilileri ile yaptığımız sohbetlerde “Ankaralı fikir ve sanat adamlarının bilgi, tecrübe ve düşüncelerinden faydalanarak; eğitim, kültür, bürokrasi alanlarında faaliyetlerde bulunarak akademik, bürokratik alanlarda görev yapan hemşerilerimiz ve gençlerimize her türlü desteği vererek insan kaynağı oluşturmak birinci önceliğimizdir” ifadesini sıklıkla duyuyoruz. Periyodik olarak yapılan kahvaltılı tanışma ve istişare toplantılarında Ankaralılık bilincinin gelişmesine katkı sağlayan yeni projelerin tartışılması da güzel. Seçilmişlerin de davetli olduğu bu toplantılardan bir kaçında bulundum ve fikirlerimi serdetmiştim.
BADER’e çıktığı bu yolda uzun ömürler dilerken, yapacakları çalışmalarda ve hayırlı işlerde Allah yar ve yardımcıları olsun derken geçtiğimiz hafta Ankara’da yeni bir dernek daha kuruluş aşamasında olduğunu hatta kurulduğunu öğrendiğimde ilk tepkim ‘Hayda…Yeni bir derneğe ihtiyaç mı var?’ oldu. Neden böyle bilemiyorum ama nerede bir birlik beraberlik olsa hemen araya iyi saatte olsunlar musallat oluveriyor. Bu diğer STK larda da oluyor ama sanırım Ankaralılarda daha fazla oluyor. Hemşeri dernekçiliğini en iyi şekilde taşradan gelenler yaparken Ankaralı hemşerilerimize birkaç dernek ve vakıf az geliyor. Baksanıza daha yeni kurulup etkinliklere başlayan daha doğrusu emekleyen BADER’e rakip çıkıverdi. AYDER hayırlı olsun be diyelim?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.