Kitap yazdılar ama kitabına uyduramadılar
Dün Balyoz Darbe Planı Davası’nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararını verdi.
Burada kararın “oybirliği” ile onanması büyük önem arz ediyor.
Zira Balyoz sanıkları kendilerine verilen cezanın Yargıtay’da bozulacağına dair büyük ümit taşıyorlardı.
Karar öncesi Avrupa’ya müracaat etmişler ancak Balyoz Davası’nın 1 numaralı sanığı Çetin Doğan’ın şikâyetini AİHM de reddederek, Türk yargısının balyoz davasındaki delillerinin hukuki olduğu yönünde bir karar açıklamıştı.
Karar aşamasında Balyoz sanıkları boş durmamış her türlü atraksiyon ve ajitasyona başvurmuşlardı.
Tabi “oybirliği” ile alınan bu karar darbe girişimlerini masum göstermek için çabalayan çevrelerin yüzüne balyoz gibi indi.
Masumiyet edebiyatı içeren onlarca kitap piyasaya sürülmüş, binlerce makale yazılmıştı.
Bu şekilde “yalan külliyatı”na da esaslı bir darbe indirilmiş oldu.
Bu kararla Ergenekon, Balyoz, Sarıkız, Ayışığı davalarının tutuklularının kaleme aldığı medyadaki “cunta muhibleri”nin de parlattığı ve sayısı 60’ı bulan darbe çetelerini savunma kitaplarının gerçek yüzü de ortaya çıkmış oldu.
Ergenekon, Balyoz, Ayışığı davalarının tutuklularının yayınladıkları kitaplarda sürekli “masumiyet” görüşü savunuluyor, Balyoz ve benzeri davalarla ilgili sürekli kara propaganda yapılıyordu.
Davalar devam ederken kara propaganda amacıyla peş peşe yayınlanan kitaplarla ortaya çıkan Silivri “edebiyatı”nda; dinleme kayıtları, ihbarlar, itiraflar, ele geçen dijital ve basılı delillere rağmen gerçekler ters yüz edilmeye çalışıldı.
Yayınlanan kitaplarla ilgili yaptığım araştırmada ilginç ayrıntılara ulaştım.
Mesela en çok kitap “Ergenekon Davası” için yayınlanmış.
Bu davada yargılanan yazarlarca yayımlanan toplam kitap sayısı 36’ya ulaşmış.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 11 kitapla Silivri’den en çok kitap yayımlayan mahkum olmuş.
Mustafa Balbay 8 kitapla Perinçek’i takip ederken, Tuncay Özkan da 6 kitap yayınlamış. Özkan’ın ardından 5’er kitapla Nusret Senem ve Ergun Poyraz geliyor.
Beşinci sırada 3 kitapla Oktay Yıldırım yer alırken, Hasan Atillâ Uğur, Hasan Ataman Yıldırım, Deniz Yıldırım, Mehmet Perinçek, Serdar Öztürk ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ birer kitapla Ergenekon davasının kitap yayınlayan isimleri arasında yer almışlar.
Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Ahmet Şık, Müyesser Yıldız ve Nedim Şener de birden fazla kitap yayınlayan isimler arasındalar.
Dünkü kararla mahkum edilen Balyoz darbecileri de yayınladıkları kitaplarla kafaları karıştırmaya, delilleri değersizleştirme çabalamışlar.
Bu kapsamda eski Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın yayımlanmış iki, Cemal Temizöz ile Ahmet Küçükşahin’in ise birer kitabı bulunuyor.
Prof. Dr. Yalçın Küçük, Soner Yalçın ve Müyesser Yıldız’ın birer kitap yayımladıkları Odatv Davası’nda ise Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan da ortak kitaplarını yine Silivri’de yazmışlar.
Ergin Saygun, Semih Çetin, Serdar Öztürk, Hasan Atilla Uğur, Cem Gürdeniz, Hasan Ataman Yıldırım ve Özden Örnek de kitap yazanlardan.
Böylece piyasaya sürülen kitap sayısı 60’a ulaşmış.
Bütün kitapların ortak teması ise: “Mağduriyet”…
Dürüstlük, mertlik ise ayrı bir şey…
Keşke Türkiye bunları yaşamasaydı da böyle bir edebiyatla hiç tanışmasaydık.
Ne diyelim yargı kararı…
Saygı duymalı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.