Evlilik öncesi yakınlaşmak
Evlilik öncesi kadın-erkek yakınlaşmasına "modern anlayış"ta flört deniyor. Bunun çeşitli anlayışlara göre boyutları olduğu söyleniyor. İslam bunun hangi boyutta olursa olsun oluşturulmasına asla cevaz vermez.
İslami kurallar evlilik bağı kurulmadan önce cinsi ilişkiyi yasaklamakta yakınlaşmaya asla fırsat verememektedir. Bu kurallar muvacehesinde kadın ile erkeğin beraber bir arada olması asla söz konusu değildir.
İslam gayr-i nizami birleşmelere ve birlikteliklere zemin olmaması için tedbirler koymuştur. Bunun için alınan tedbirleri şöyle özetleyebiliriz:
Mahremiyete önem vermiştir. Evler ve topluca bulunulan yerler haremlik-selâmlık olarak düzenlenmiştir.
Okul ve işyerleri buna göre dizayn edilmiştir.
İslâm'ın istediği edep, haya, iffet, namus, şeref anlayışları toplumda olmazsa olmazlardan olduğundan zinaya götürücü haller asla İslam toplumunda yer bulamamıştır.
Ancak, idarecilerin Batı yaşam tarzını topluma dayatmaları ve dayattıklarının zeminini hazırlamaları neticesinde toplumumuz hızla bozulma sürecine girmiştir.
Okullarda kız-erkek karma eğitime geçilmesi,
Kadınların ev dışında çalışma hayatına çekilmesi,
Fabrikalarda kadın-erkek yan yana çalışmaları sebebiyle kadın-erkek ilişkileri kolayca kurulabilir hale gelmiş ve anormal ilişkiler zamanla sıradanlaşmıştır.
Dini değerler dışında evlilik dışı birliktelikleri sınırlandırıcı bir güç maalesef kalmamıştır. Bu da, flörtü doğurmuştur. Flört, evlilik dışı birlikteliktir. Gayr-i nizami (ahlaksızca) tavır, davranış ve anlayışlar toplumda flörtü adeta insanlara kanıksatmıştır. Böylece namus anlayışı aşınmıştır. Flört, evlilik harici birlikteliktir. Bu birliktelikte kadın-erkek gençler açık ve kapalı alanlarda ve mekanlarda bir arada olurlar. Tutuşurlar, kokuşurlar. Birazdan işi bir adım ileriye götürürler. Doyuşurlar. Bunların bir kısım birlikteliği devam ettiremeyeceğine inanır ayrılırlar; "evlenen"ler de altı ayı geçmez iplerini koparırlar. Flört böyle bir şeydir işte.
Bu hareketin gençleri getirdiği son noktaya gelince, evlilik öncesi ilişkiyi onaylayanların oranı erkeklerde 2, kızlarda olarak ifade ediliyor.
Kızların evlenmeden önce bekâretlerini korumalarını gereksiz bulanlar öğrencilerde % 30'luk bir kesimi oluşturuyor. Gelir düzeyi yükseldikçe bu oran da yükseliyor. "Evlilik öncesi tanışma ve çıkma"yı onaylayanlar bayanlarda
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.